За втори път на Световно първенство Уругвай надделя над Гана,

...
За втори път на Световно първенство Уругвай надделя над Гана,
Коментари Харесай

Урусите угасиха черните звезди, но отпадат

За повторно на Световно състезание Уругвай надви над Гана, само че все пак този път отпада от осминафиналите след 2:0 над черните звезди.

Причината е още веднъж паралелният мач, в който за повторно азиатски отбор стига до победа над сигурен осминафиналист.

Тази вечер това е Южна Корея с поврат над Португалия 2:1. Снощи същото се случи на мача Япония – Франция, 2:1.

И двата европейски отбора си бяха обезпечили присъединяване във етапа на директните елиминации, което породи голям брой мнения, че преднамерено лягат на азиатците.

С провалянето си мореплавателите в действителност отстраняват Уругвай, а французите – Маншафта.

Отпадналите – Уругвай и Германия, освен това напущат Катар 2022 единствено поради по-лоша голова разлика.

Урусите остават трети в група Н с 4 точки и голова разлика 2:2. Вторият – Южна Корея е със същия точков актив, само че голова разлика 4:4

Първата огромна заплаха пристигна в 15-ата минута, откакто Серхио Рошет направи основна интервенция след удар на Джордан Аю.

След това Рошет скочи в краката на Мохамед Кудус, който падна в наказателното поле, само че реферите отсъдиха засада.

След намесата на ВАР обаче реферът Зиберт отиде да гледа мониторите, защото Кудус не беше в засада, а при повторенията се видя, че Рошет допира играча на черните звезди и дузпата беше отсъдена.

Същинско дежа-вю изпита Гана от 2010-а година против този  противник, откакто Андре Аю стреля едва, а Серхио Рочет избави удара на нападателя.

В 23-ата пък Де Араскаета изведе ужасно Дарвин Нунес, който трансферира вратаря Зиги, само че Мохамед Салису мазета току преди голлинията.

В 26-ата Уругвай ликува.

Ла Селесте откри откакто Луис Суарес шутира, елиминирайки защитник на Гана от близко. Лоурънс Зиги мазета, само че от близко Де Араскаета откри резултата.

Шест по-късно уругвайското шоу продължи и хората на Диего Алонсо вкараха втори гол.

Дарвин Нунес смъкна с глава към Луис Суарес, а той елегантно даде встрани за Де Араскаета. Той отигра от въздуха с мощен удар и прати топката зад Лоурънс Зиги.

Три преди края на първата част Хорхиан Де Араскаета несъзнателно настъпи по корема на легналия Саиду и той трябваше да получи здравна помощ.

В добавеното време на първата част Хосе Мария Хименес стреля с глава след центриране от фал, само че много неопределено.

На почивката Адо реагира и извади братята Аю, а на техните места се появиха Букари и Сулемана.

В 47-ата топката беше центрирана отляво, а Бакари стреля по диагонала, само че настрана.

В 58-ата Даниел Амарти фаулира Дарвин Нунес в наказателното поле на Гана и това прати реферът Зиберт да върви да гледа мониторите. След това обаче съдията продължи играта с тъч, преценявайки, че няма фал против нападателя на Ливърпул.

В 65-ата минута ла селесте разиграха феноменално отляво посредством Суарес и Нунес, а топката най-после отиде във Факундо Пелистри.

Той стреля мощно, само че и неопределено. Двадесет минути преди края Дарвин Нунес и Матиас Весино разиграха вляво, а Нунес прокара топката сред краката на бек на Гана, след което тя беше изчистена, само че отиде към Феде Валверде. Звездата на Реал Мадрид шутира доста мощно от отдалеченост, само че Лоурънс Зиги отрази.

В 78-ата пък ​Феде Валверде опита да трансферира вратаря на Гана от доста далечно разстояние, само че прати топката навън.

Две след това Антоан Семеньо се озова в наказателното поле на Уругвай и стреля по диагонала, само че за негово злощастие не беше прецизен.

В 81-ата Мохамед Кудус шутира извънредно мощно към уругвайската врата, само че Рочет направи зрелищна интервенция.

В добавеното време на срещата Единсон Кавани беше ритнат в наказателното поле на Гана, само че немският арбитър реши да не отсъди фал.

Макси Гомес шутира мощно в 95-ата минута, само че Зиги отрази.

Ялово второ полувреме, когато урусите трябваше да решат – всичко или нищо.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР