За всяко пътуване в Лондон с личен автомобил може да

...
За всяко пътуване в Лондон с личен автомобил може да
Коментари Харесай

Кметът на Лондон иска такса за шофиране на автомобил в града

За всяко пътешестване в Лондон с персонален автомобил може да стартира да се желае такса. Това твърди The ​​Guardian, като се подовава на изявление на кмета на града Садик Хан. Градоначалникът споделя, че практиката ще помогне в битката с изменението на климата, както и ще понижи пътуванията и ще приближи града до задачата си да стане въглеродно безпристрастен до 2030 година

За задачата управляващите ще разработят система за заплащане, която ще вземе поради изминатото разстояние, времето за пътешестване и местоположението на автомобила. Хан назовава замърсяването на въздуха и изменението на климата "глобални проблеми на обществената правдивост ", като отбелязва, че най-бедните лондончани, които даже не имат коли, ще пострадат най-вече от тях.

Той разпореди на общинската компания Transport for London (TfL) да създаде цялостна тол-система. Предвид сложността на задачата, тя може да бъде изпълнена не по-рано от 2024 година, само че водачите могат да бъдат принудени да заплащат и преди този момент: TfL търси по-прости краткотрайни други възможности.

Сред тях, да вземем за пример, въвеждането на дневна такса за „ чист въздух “ за всички пътувания с коли с бензинови и дизелови мотори или разширението на зоната с ниски излъчвания (Ulez), в която пътуването със остарели коли коства 12,50 паунда. Третият вид е въвеждането на градска входна такса, от която ще бъдат освободени електрическите коли и другите "зелени " коли.

Лондон реши съществено да се заеме с казуса с излъчванията след Берлин, чийто център също може да бъде затворен напълно за коли. Ако се вземе такова решение, в центъра на немската столица ще се появи зона без коли от 88 квадратни километра.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР