За всеки стана ясно, че по-евтин ток от този от

...
За всеки стана ясно, че по-евтин ток от този от
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Разработва се отделен пул за болници, общини, храмове, училища, който да договаря по-ниски цени на ток

За всеки стана ясно, че по-евтин ток от този от атомните централи няма. Искаме завършването на “Белене ” и “Козлодуй ”

“В бюджета за 2022 година са заложени обществени придобивки като безвъзмездни ясли и детски градини, повишение на минималната работна заплата и на пенсиите, както и преизчисляването им след актуализацията през юни. За младите фамилии се покачва компенсацията за развъждането на дете от 1 на 2 години на 710 лева – сега то е 380 лева Повишава се и компенсацията за оставане без работа от 12 на 18 лева Това е с 50% повече. Във всяка една обществена помощ сме планували внезапно покачване и това ще го усети всеки, който се допира до тези средства. ” Това съобщи ръководителят на парламентарната група на “БСП за България ” Георги Свиленски в предаването “Още от деня ” по Българска национална телевизия.

“Въпрос на време и на политики е това държавно управление да потвърди, че е потребно за България, и че Българска социалистическа партия е гарантът в тази коалиция за отбраната на обществените права на българските жители ”, безапелационен бе той.

По думите на Свиленски инфлацията ще бъде преборена с развиване на стопанската система и промишлеността. Той уточни, че огромна част от бюджета е отделена за вложения. “Когато имаш работеща стопанска система, тогава ще се покачат приходите и ще се компенсира инфлацията ”, акцентира социалистът.

“Мораторимът беше натрапен при изискване да бъде заменен съставът на КЕВР, защото ръководещата коалиция нямаше доверие на този състав. След като това стана, чакаме мораториумът да падне. Няма потребност да чакаме края на месец март. Българските жители бяха предпазени от повишаването на тока и ще продължат да бъдат предпазени от това ”, разяснява Свиленски.

В ефира на Българска национална телевизия той увери, че държавното управление работи по въпроса да не бъде внезапно вдигната цената на битовите консуматори и да бъде направено по този начин, че лечебни заведения, общини, религиозни храмове, учебни заведения, детски градини и ясли да не заплащат тази висока цена на тока.

“Разработва се обособен пул за тях, който да взе участие на борсата и да договаря допустими цени ”, заяви Свиленски.

Председателят на парламентарната група на левицата бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще продължава да упорства за стартирането и реализацията на плановете “Белене ” и “Козлодуй ”, както е записано и в съдружното съглашение.

“За всеки българин към този момент стана ясно, че по-евтин и екологичен ток от този, създаден в атомната електроцентрала, няма. Призовавам всички сътрудници от Народното събрание да се върнем на тази тематика ”, добави той.

Георги Свиленски разяснява и срещите, които Българска социалистическа партия прави с актива си във всяко едно обитаемо място на страната. “Ние се срещаме с хората, с цел да си поговорим за бюджета, за приходите, за цените на енергоносителите, а и да чуем какво мислят те за тези наши дейности ”, сподели той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР