За трети пореден път тази вечер в Благоевград се провежда

...
За трети пореден път тази вечер в Благоевград се провежда
Коментари Харесай

За трети пореден път в Благоевград протестират срещу решението за промяна в плана за управление на Парк "Пирин"


За трети следващ път довечера в Благоевград се организира митинг против държавното решение за смяна в проекта за ръководство на Парк "Пирин", съобщи кореспондентът на БГНЕС в града.

Над 50 се събраха в центъра на регионалния град, скандираха "оставка" по адрес на министър Нено Димов и "мафия" за метода по който се ръководи страната. Исканията на протестиращите остават същите. Основното искане е анулация на решението на Министерски съвет, второто е изясняване на собствеността на концесионера „ Юлен “ АД и одит на активността на концесионера, а последното-оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов.

„ Новото през днешния ден е, че министър Димов сподели през вчерашния ден в Брюксел, че въпросът „ Пирин ” е вътрешен проблем и не касае европредседателството, че лифтът ще се строи в буферната зона на естествения парк, каквато не съществува ”, сподели водещият митинга Влади Милушев. Според него е станало ясно, че изобщо не става дума за строителство на втори въжен превоз, тъй като няма капиталово желание, а за нови 300 километра писти в Пирин.

В 19 часа групата протестиращи предприе шествие до площад "Македония", където скандираха „ Пирин, Пирин ”.
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР