За трети пореден път ГЕРБ ще внесат в НС предложение

...
За трети пореден път ГЕРБ ще внесат в НС предложение
Коментари Харесай

ГЕРБ ще търсят подкрепа от ДБ за отпадане на дерогацията за Лукойл

За трети следващ път ГЕРБ ще внесат в Народно събрание предложение за лишаване на дерогацията на " Лукойл “. За гласуването те към този момент имат поддръжката на Движение за права и свободи, ще търсят такава и от Демократична България.

На специфичен брифинг в централата на ГЕРБ депутатът Делян Добрев сподели, че няма изгода за българските консуматори от дерогацията на рафинерията на " Лукойл ", съобщи БНР.

" От тази дерогация печелят само " Лукойл " и то в размер на милиарди долари на година. Ще търсим поддръжка от " Демократична България ", защото това би трябвало да е естествена тяхна позиция. Преди малко четох позиция на Делян Пеевски, който декларира, че Движение за права и свободи ще поддържа това наше предложение, защото те също виждат, че от тази дерогация се възползва само " Лукойл “. " - уточни Добрев.

Решението на Народното събрание за удължаването на дерогацията до октомври 2024 година е било взето под напън от премиера Денков, който е заплашил, че ще подаде оставка:
" Първите два пъти, когато ние внесохме - един път в 7-дневен период и един път в 30-дневен период, получихме закани от премиера Денков, че ще подаде оставка и кабинетът пада. Съобразихме се с тези закани и гласувахме по-дълъг период - въпросния период до октомври 2024 година. "

Добрев разгласи, че са получили информация от няколко източника, че разпоредбите на дерогацията се нарушават. По думите му, при отпадането ѝ няма риск от фрапантно повишение на цените на горивата: " Ние по този начин или другояче си плащаме европейските цени. Ние плащаме толкоз, колкото в останалите страни. " Лукойл “ купува на ниска цена съветски нефт, а ни се продава все едно, че купуват горива по $100 на барел. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР