За трети пореден ден полиция и демонстранти влязоха днес в

...
За трети пореден ден полиция и демонстранти влязоха днес в
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и демонстранти в молове в Хонконг

За трети следващ ден полиция и стачкуващи влязоха през днешния ден в конфликти в търговски центрове в Хонконг, заяви Франс прес.

Демонстрантите се събраха следобяд в няколко мола в мегаполиса и скандираха лозунги против държавното управление и полицията.

В един от комерсиалните центрове силите на реда използваха пикантен газ и спрей със синя багра против облечените в черно стачкуващи, заяви публицист на Агенция Франс Прес от мястото на събитието. Полицията извърши доста арести.Сблъсъци сред полиция и стачкуващи в молове в Хонконг (Снимки и видео)

С акциите си в натоварения за комерсиалните центрове интервал сред Коледа и Нова година стачкуващите целят да нанесат удар по стопанската система и по този метод да окажат напън върху локалните управляващи и върху Пекин да изпълнят настояванията им, прецизира Българска телеграфна агенция.

Те упорстват за следствие на случаите на полицейско принуждение против протестиращи и за невмешателство на Пекин в свободите, обещани на някогашната английска колония при връщането й на Китай през 1997 година,отбелязва Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР