За трети път в историята си Аржентина заслужи световната титла,

...
За трети път в историята си Аржентина заслужи световната титла,
Коментари Харесай

Аржентина детронира Франция от световния връх!

За трети път в историята си Аржентина заслужи международната купа, откакто на финала в Катар надделя досегашния отличник Франция със 7:5 след осъществяване на дузпи.

В постоянното време мачът приключи 2:2, като Аржентина удобно водеше с 2:0 10 минути преди края, само че Килиан Мбапе с два гола за две минути изравни.

В продължението Лионел Меси с втория си гол изведе аржентинците напред за 3:2, само че Мбапе още веднъж върна " петлите " в мача от невъзмутимо осъществяване на втора дузпа.



При дузпите пропуски за Франция направиха Кингсли Коман и Орилиен Чуамени. Аржентинците стреляха без неточност.

Победният углавен удар за Аржентина вкара крайният бранител Гонсало Монтиел.

Лионел Меси към този момент държи върха за най-вече изиграни мачове на Световно състезание. Срещу Франция във финала 35-годишният записа 26-ата си среща на мондиали.
 

Досегашното най-хубаво достижение принадлежеше на някогашния немски бранител Лотар Матеус.
 
В 23-тата минута на конфликта за международната купа срещу Франция капитанът на “Албиселесте ” се разписа от дузпа и по този начин стана първият футболист с гол в груповата фаза, 1/8-финалите, 1/4-финалите, полуфиналите и финалът на един Мондиал.

Капитанът на националния тим на Франция по футбол Юго Лорис се трансформира във вратаря с най-вече мачове на международни шампионати във финала против Аржентина.

Опитният футболист на Франция, който след броени дни се навърши 36 години, към този момент има 20 срещи на финалите на разнообразни Мондиали.

С това достижение той усъвършенства върха на германеца Мануел Нойер, който до неотдавна беше водач с 19 мача, е трети в класацията е различен немец - Сеп Майер, който има 18 срещи на международни шампионати.

Килиан Мбапе направи хеттрик и стана вторият футболист с три гола на край на Мондиал след англичанина Джеф Хърст през 1966 година. Французинът е най-резултатният в историята на финални мачове с общо четири попадения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР