За трета поредна седмица мотокросистите ни ще си дадат среща

...
За трета поредна седмица мотокросистите ни ще си дадат среща
Коментари Харесай

Гран При Левски приема най-добрите ни състезатели по мотокрос този уикенд

За трета поредна седмица мотокросистите ни ще си дадат среща в търсене на първенеца за сезон 2019, като мястото на седмия кръг от шампионата се явява мотополигон " Козар Белене ", Община Левски. Гран При Левски 2019 се организира за повторно тази година, като за разлика от майското съревнование, в този момент през септември то е в еднодневния формат, прибавен сполучливо предходната седмица на мотополигон " Порой " по време на Гран При Поморие 2019. Програмата на надпреварата, в този си тип, планува в неделя сутринта свободна подготовка комбинирана със подготовка за време и по два спортни манша за всеки клас.

Поради своята непосредственост до северната ни съседка, това съревнование обичайно е посещавано от значителен брой румънски водачи изключително в Джинуър класовете МХ65 и МХ85, като това е гаранция за оспорвано и забавно съревнование.

В най-малката кубатура на клас МХ65, водачът на Марица Рейсинг Тийм – Мирослав Димитров (КТМ, 285 т.) господства в последните осем старта за шампионата, като си е разрешил единствено едно второ място в обособен манш и надлежно 7 победи в останалите пробягвания. Венцислав Тошев (МСК Севлиево, КТМ, 242 т.) и Дани Цанков (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, Ямаха, 218 т.) заемат идващите две места в класирането досега, само че дуелите сред тях, на които ставаме очевидци напоследък, подсигуряват и на двамата сериозен късмет за победа и надлежно усложнение на интригата в точките за шампионата. Четвъртата позиция в шампионата е за водачът от Троян – Павел Доневски (Троян Моторспорт 01, КТМ, 176 т.), който в Поморие позволи неточност и се лиши от по-предно класиране. След него топ пет в клас МХ65 приключва с Никола Досев (НСА Моторспорт, КТМ, 158 т).

Подобно на клас МХ65 при състезателите от групата на 85-кубиковите машини – МХ85, Християн Георгиев (Пловдив Мотор Спорт, КТМ, 290 т.) от майското ГП Левски не е имал загуба до момента и решително се е прицелил във втора поредна шампионска купа. Виктор Бориславов (Мото Спорт Варна, КТМ, 224 т.) обаче се движи с темпото на Георгиев и може да заплаши водача във всеки един миг от всяко съревнование. Интересна е битката в бранша 3-о и 4-о място на краткотрайното класиране, където Живко Иванов (Диана Рейсинг, КТМ, 205 т.) и Станислав Гошев (Дамасцена Алба МСК, КТМ, 197 т.) направиха едно чудесно съревнование в Поморие и демонстрираха, че не са близки единствено в точките, само че и на трасето, като неточност на Иванов разреши на Гошев да набере преднина и да означи първи подиум за сезона точно там. Топ пет на МХ85 приключва с румънеца Золтан Ордог (Ямаха, 135 т.), който ще бъде на Козар белене.

Лидер в класирането при водачите от клас МХ2 Младежи (до 18 години) е състезателят на Киппен МХ Рейсинг Тийм – Жулиан Георгиев (Кавазаки, 276 т.), който има прочут задатък пред втория в класирането Алекс Димитров (Мото Спорт Варна, КТМ, 254 т.). От Самоков насам (три кръга, шест манша) Георгиев е несломим в категорията си, като не може да бъде непризнат фактът, че Димитров от своя страна лекува в придвижване остаряла контузия на коляното и очевидно не е на 100%. Не са малко контузиите в клас МХ2 Младежи и изключително в топ пет, където третата позиция се заема от Кристиян Иванов (НСА Мотор Спорт, 219 т.), който най-вероятно ще пропусне тази седмица надпреварата след травма в Поморие и ще даде късмет на Виктор Нейчев (Еърмакс Рейсинг, Ямаха, 210 т.) да се откри в топ три за шампионата. Димитър Грозданов (МХ Тийм Симитли, КТМ, 190 т.) пропусна черноморското ГП с контузия от Троян, като и неговото присъединяване тази неделя не е доказано.

При водачите от клас МХ2, Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ, 300 т.) е вдигнал доста високо летвата сега и задатъка му пред останалите състезатели за момента е цели 65 точки. С други думи, Иванов няма право на неточности в оставащите три кръга (шест манша), в случай че има предпочитание да сложи връх паралелно със шампионска купа. Хакан Халми (МСК Севлиево 2004, КТМ, 88 т.) е с доста пропуснати кръгове от републиканския шампионат, само че единствен към този момент съумява да образува напрежение на Иванов в клас МХ2. При мъжете, втората и третата позиция са за Жулиан Георгиев (235 т.) и Алекс Димитров (221 т.), следвани от Кристиян Иванов (194 т.) и Виктор Нейчев (185 т.).

В клас МХ1, Любомир Васев (НСА Моторспорт, Ямаха, 272 т.) съумява да задържи лидерската си позиция в групата, макар, че през последните две надпревари разреши на Стефан Нейчев (Еърмакс рейсинг, Ямаха, 251 т.) да се качи на първото място на подиума, след близко гонене. Третият в класирането – Калоян Илиев (МСК Севлиево, КТМ, 236 т.) в последните четири старта остава леко изолиран от групата Васев/Нейчев, само че зад това си има и причина и тя е обвързвана с сложни стартове, като да вземем за пример падналия Николай Малинов на първия завой пред него или пък контакт с други състезатели. Харли Горов (Киппен МХ Рейсинг Тийм, 163 т.) и Георги Исидоров (Мото Екстрийм Русе, Сузуки, 158 т.) приключват топ пет на клас МХ1.

Неголям бе броят на водачите от класовете МХ и МХ40 в Поморие предходната седмица, само че за сметка на това видяхме едно положително съревнование и оспорвана конкуренция. При " по-младите ", макар, че не кара на 100% заради забележима отмалялост, победител и водач в класирането стана Григор Царев (Джей Ар Си Моторспорт, 275 т.), който има единствено един пропуснат манш от началото на годината и 11 извоювани старта досега. След него, второто място се заема от търновският водач Николай Колев (СК Велико Търново, Хонда, 252 т.), който се показва повече от добре в своя дебютен цялостен сезон тази година. Боян Янков (МК Орлите Добрич, Кавазаки, 230 т.) към този момент е в положение да нападна Колев в търсене на по-високо място на стълбичката.

Мартин Тодоров (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, Ямаха, 300 т.) напоследък " кара " по шест манша на съревнование сполучливо съчетавайки треньорската и спортната активност. След него в подреждането на клас МХ40 се подреждат двамата съотборници от АИТ Рейсинг Тийм - Атанас Петров (КТМ, 227 т.) и Янко Зоков (Кавазаки, 191 т.), които в отсъствието на контузения Юлиян Райчев (Панчо рейсинг Тийм, Кавазаки, 172 т.) трайно окупираха стълбичката в групата на ветераните.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР