За трета поредна година в София се състоя церемония за

...
За трета поредна година в София се състоя церемония за
Коментари Харесай

Пловдив с приз за най-успешна маркетингова стратегия в туризма

За трета поредна година в София се състоя гала за връчване на Годишните награди BALKAN AWARDS FOR TOURISM INDUSTRY BATI 2017 (Балкански награди за туристическа индустрия), с които се отличават значимите достижения на общините и фирмите, които старателно работят в една от най-важните сфери в българската стопанска система - туризма, както и достиженията на компании от прилежащите балкански страни. На изисканото събитие в хотел Premier Best Western през седмицата бяха връчени " ГРАН ПРИ " допълнително от 20 категории: Еко туризъм, Културен туризъм, Морски туризъм, Планински туризъм, Спа туризъм и балнеология, Медицински туризъм, Туристически атракции, Иновации в туризма, Инвестиции в туризма, Социална отговорност в туризма, Образование и образование в туризма, Бизнес туризъм, Фестивален туризъм, Специализирани услуги в туризма, Туроператор, Туристическа дестинация, Винен туризъм, Мениджмънт в туризма, Голяма и дребна община с принос в туризма.

В наличието на многочислени посетители, посланици и представители на дипломатическия корпус, кметове, притежатели на хотели и огромни туроператори, Община Пловдив бе наградена с приз за " Най-успешна маркетингова тактика в туризма за 2017 ". Отличието бе връчено на заместник-кмета по просвета и туризъм на община Пловдив Александър Държиков от известния публицист Георги Крумов от Туризъм ТВ, член на журито. Община Пловдив е номинирана и получава ГРАН ПРИ за трета, поредна година. През 2016 година оценката бе за " Лидер в туризма на Балканите ".

Организационният комитет, медийните сътрудници и журито предложиха и отличиха тактиката на Община Пловдив, която е измежду най-атрактивните европейски дестинации, с високо развита конкурентоспособна туристическа промишленост. Градът под тепетата е център на проспериращ туристически район, с неповторима среда на непокътната природа, впечатляващо културно завещание, динамична модерна просвета, високотехнологично и устойчиво бизнес пространство и многообразие във опциите за превозване на свободното време. 

" Всичко това е в следствие и от използването на сполучливата маркетингова тактика в туризма ", е преценката на журито. Дестинация Пловдив е най-добре показаната българска дестинация в електронната среда, с чудесно промотиране на бранд Visit Plovdiv посредством профилиран туристически портал visitplovdiv.com. Наличието на написана и призната от Общински© я съвет дълготрайна " Стратегия за развиване на туризма в Пловдив 2014 - 2020 година ", както и на краткосрочна стратегия за календарната година " Годишна стратегия за развиване на туризма в Пловдив за 2017 година ", дружно с създадената номенклатура за услугите на Общинско дружество "Туризъм " с одобрен план- график за осъществяване на заложените действия за мероприятия с закрепени дати още при започване на 2017 година, са също част от претекстовете за номинацията. 

Към това може да се прибави съществуването на богат събитиен календар за 2017, с повече от 100 събития през годината, които се оферират като спомагателни туристически услуги на туристите по време на тяхното пътешестване, дружно с създадените истински локални артикули. В града се провежда обичайно Международна среща по туризъм, като през миналите девет години форумът се трансформира в устойчива и мобилна форма за разпространение на туристическия артикул на Пловдив и района и средство за реализиране на печеливши бизнес-контакти. Общината интензивно взе участие в разнообразни туристически изложби и тържища, от време на време отпечатва разнородни рекламни материали и интензивно се популяризира в български и интернационалните печатни издания. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР