За трета поредна година студенти по Психология от британски университети

...
За трета поредна година студенти по Психология от британски университети
Коментари Харесай

Британски студенти стажуват във Велико Търново

За трета поредна година студенти по Психология от английски университети идват във Велико Търново да стажуват в обществени институции. Младите хора избират България, защото в родината им е съвсем невероятно да бъдат включени в стаж по специалността. С поддръжката на общината и университета във остарялата столица, доброволците обменят опит в продължение на месец, като по-късно стажът им се зачита в Англия.

Велико Търново

Идеята за стаж на британски студенти у нас, е на младата великотърновка Мирела Великова, която учи в Лондон. Тя споделя, че още първоначално срещнала големи компликации да провежда своя стаж на Острова.
Мирела Великова, студентка по „ Психология " в Лондон:Тъй като учех логика на психиката в Англия, си търсех стаж по специалността и ми беше мъчно да го намеря. Открих много забавна стратегия в Шри Ланка, и по този модел взех решение да основа сходна стажантска стратегия в България!
Стажантите следват в специалностите „ Психология " и „ Криминалистика " в университети в Лондон, Нотингам и Бирмингам, и в продължение на месец работят в обществените институции на остарялата столица.
Мич Хърли, студент по логика на психиката университет в Нотингам:Стажът, тук в България, в действителност ще ми помогне, тъй като се допирам във всяка една сфера от логиката на психиката. Ще ми помогне да избера точното направление от тази просвета!Фрея Уайт, студентка по Психология, Бирмингам: Много е друго от Англия, защото опцията, която ми се дава тук, не мога да я получа там!Росица Димитрова, шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето ": Те да виждат на процедура по какъв начин се ползват и провеждат обществените услуги, за себе си да си изяснят коя целева група ще им кореспондира най- добре отсега нататък в бъдещата им професионална реализация.
В края на стажа си, студентите получават удостоверения от Великотърновския университет, които се признават в Англия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР