За това свидетелства обявя за работа в социалната мрежа LinkedInИнтернет

...
За това свидетелства обявя за работа в социалната мрежа LinkedInИнтернет
Коментари Харесай

Microsoft гласи Windows 10X за основа на IoT платформа

За това свидетелства разглася за работа в обществената мрежа LinkedIn

„ Интернет на нещата ” е област на необикновен интерес от страна на Microsoft
(снимка: CCO Public Domain)

Не е загадка, че Microsoft създава операционна система Windows 10X за преносими компютри с два екрана и други форм- фактори, предстояща на пазара през идната година . Но наподобява, че Редмънд няма да се ограничи единствено до това.

Според публикация за работа LinkedIn, Microsoft приготвя Windows 10X-базирана IoT (интернет на нещата) операционна система, заяви Windows Latest. И това е напълно разумно, тъй като компанията към този момент има сходно решение, известно като Windows 10 IoT Core, с което работят едноплатковите компютри Raspberry Pi. Системата има графичен интерфейс и поддържа UWP приложения.

Все още е мъчно да се открият детайлности или механически аспекти на Windows 10X системата за IoT. Очевидно, тя ще има скромни условия към хардуера и най-вероятно ще бъде модулна. Това ще реши, най-малко частично, казуса със съвместимостта на разнообразни платформи.
още по тематиката
В момента липсва каквато и да информация за това по кое време ще се появи на пазара новата IoT платформа, какъв брой ще коства, какви условия и благоприятни условия ще има.

Microsoft непрекъснато промотира концепцията си за универсални приложения и универсална Оценка за съвместимост. Предполага се, че тази идея ще разреши потребление на Windows 10 на сгъваеми устройства, преносими компютри, HoloLens очила и даже на конзоли Xbox, като в същото време се поддържа софтуерна съгласуемост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР