За тази история, преди 15 години, писаха всички световни медии,

...
За тази история, преди 15 години, писаха всички световни медии,
Коментари Харесай

От 8-годишен това момче с грижи за майка си. Днес е на 23: ето как се развил животът му

За тази история, преди 15 години, писаха всички международни медии, освен съветските, където се развива тя.

Осемгодишният възпитаник на име Владик, от село Добрянка, самичък се оправя с всички домашни отговорности и се грижи за своята болна майка, която е на половина парализирана.

Всеки, който е чувал за тази история, не може да остане безучастен. Някои, меко казано, били шокирани, други изпаднали във екстаз от силата на йарактера на момчето, а трети даже не можели да повярват в истинносттта на тази история.

 син-се-грижи-за-майка-си

Семейството им не би могло да се назова щастливо. Бащата пиел доста, а майката ми, не издържайки, взела Владик и се настанила в дребна къща в селото. Те нямали друго жилище.

Въпреки че парите в никакъв случай не й стигали, дамата съумяла да изхрани себе си и сина си. Когато момчето било едвам на 8 години, майка му претърпяла инсулт, вследствие на който била парализирана.

 майка-син

По това време бащата към този момент бил починал. Владик си нямал никого, с изключение на майка си. Можели да го пратят в дом за сираци. Но момчето решило да направи всичко допустимо, с цел да остане с майка си и да й помогне да оздравее.

За това му помогнали съпричастни хора. Жена, живееща в съседство, оформила настойничество и се договорила с представители на обществените служби. Всичко останало зависело единствено от Владик.

След 8 години медиите научили за тази история. Много хора не можели да подминат обстановката просто по този начин. Как да стоят безучастно, когато дете се грижело единствено за майка си и се справял с семейството?

Двамата минали през сложни минути. В един миг здравословното положение на майката на Влад се влошило. Тя спря да приказва. Но момчето не мислело да се отхвърля. Самият той се заел да я научи да произнася звуци, а по-късно и думи.

За да се усъвършенства изцяло здравето на майката, са били нужни пари, които Влад просто нямал. Но се опитал да направи всичко по силите си, с цел да накара майка му да се почувства по-добре. Усилията му не били напразни. Речта, въпреки и не изцяло, се възстановила.

Грижата за болна майка не пречели на Влад да се учи старателно. Той даже посещавал спортни занимания, където постигнал положителни триумфи.

Днес младежът си има другарка, Настя. Те се залюбили още в учебно заведение, а са дружно до през днешния ден. Настя оказва помощ на своя обичан в грижите за майка му.

Към днешна дата Влад е на 23, той се учи за заварчик и работи по специалността в родния си град.

Местните управляващи подарили на фамилията апартамент и оказват помощ материално.

А Влад, на собствен ред, поламага най-много старания за възобновяване здравето на майка му.

Можем да се поучим от този юноша на добрина, храброст и усърдие. И в неговото семейство наложително ще се случат хубави неща.

А неговата житейска история, плашеща и в това време предизвикваща удивление, вечно ще остане в паметта на доста хора.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР