За тази година ни е отпуснат бюджет от 20 милиона

...
За тази година ни е отпуснат бюджет от 20 милиона
Коментари Харесай

М. Георгиева, директор на Центъра за асистирана репродукция: За тази година бюджетът ни е 20 милиона лева


За тази година ни е провиснал бюджет от 20 милиона лв., като в продължение на четири години нашият годишен финансов бюджет беше 12 милиона. Това изясни в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " Мария Георгиева , шеф на Центъра за асистирана репродукция:

Една процедура се финансира приблизително за към 5000 лв.. Като разделим 12 милиона на 5000, виждате за какъв брой процедури стигат. По тази причина се наложи утвърдени заявки да чакат ред за финансиране и по този начин през годините се натрупаха към 3000 утвърдени и чакащи финансиране. Благодарение на решението, което се взе, нарастването на средствата ще ни даде опция да се редуцира срокът за изчакване на момента от утвърждението до връчването на заповедта, което ние започнахме да редуцираме още от май месец предходната година. От 11 месеца го съкратихме съвсем на пет.

Контролът върху клиниките, които правят процедурите, ще се организира, както и до момента, добави Георгиева:

Това включва надзор на това какво са отчели клиниките, какво сме платили и дали това фактически е свършено. Ние и в този момент правим този надзор, само че той ще бъде заздравен, тъй като нашата активност се уголемява. Контролът ще бъде съществено сбъднат дружно с Агенцията по трансплантации.

Цялото изявление с Мария Георгиева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР