За своите 12 години в двореца - от 1988 до

...
За своите 12 години в двореца - от 1988 до
Коментари Харесай

Говорителят на кралицата: Скри се в храстите от Чаушеску, само Мандела я наричаше по име

За своите 12 години в двореца - от 1988 до 2000 година - дясната ръка на кралица Елизабет Втора, Дики Арбитъре, е видял всичко - от пожара в замъка „ Уиндзор ”, до най - мрачните дни за английската монархия - гибелта на принцесата на народа - Даяна.

„ Тя харесваше президентът Айзенхауер. Разбираше се и с Рейгън, с който имаха обща пристрастеност – конете. Харесваше Джордж Буш – младши. Чувстваше се доста удобно в компанията му ”, описа Арбитъре по Нова ТВ. Той е дълготраен публицист до момента в който не получава предложение да стане представител на кралицата.

По думите му Нелсън Мандела е бил единственият международен водач, който наричал кралицата по име – Елизабет. „ Тя беше негов огромен обожател.  А той евентуално беше решил че е задоволително самоуверен, с цел да я назовава по име. И кралицата не се подразни. Но имаше други, без които умерено можеше да мине. Не харесваше Николае Чаушеско от Румъния. Дори се скри един път в храстите в градината, тъй като той и брачната половинка му бяха вмъкнали кучето си в самолета по време на публична аудиенция и го разхождаха към Бъкингамския замък. Тя се скри в храстите, с цел да избегне среща с тях ”, спомня си Арбитър.

„ Тя смяташе Борис Елцин за занимателен, когато беше изтрезнял. Като цяло гледаше да се схваща със международните водачи, тъй като това беше работата ѝ ”, твърди той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР