Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град

...
Мъж и жена запалиха копие на Корана в шведския град
Коментари Харесай

Мъж и жена запалиха копие на Корана в Швеция

Мъж и жена възпламениха копие на Корана в шведския град Малмьо в навечерието на началото на състезанието за ария „ Евровизия “.

Акцията бе предавана онлайн в петък в обществената мрежа „ ТикТок “, като същия ден беше запалено и палестинско знаме в центъра на града, близо до мястото, на което са планувани две събития, свързани с „ Евровизия “. Шведската полиция бе подложена на рецензии поради обстоятелството, че е позволила да бъде разпален Корана покрай място, на което са планувани всеобщи мероприятия.

Миналата година сходни акции в Дания и Швеция провокираха гневни демонстрации и митинги, съпроводени от принуждение, в страни с преобладаващо мюсюлманско население. Шведските управляващи обаче обявиха, че става въпрос за дейности, които са законни от позиция на правото на свободно изложение.

От през днешния ден в Малмьо стартират многочислени празненства и концерти в границите на „ Евровизия “, които ще продължат цяла седмица. Кулминацията ще бъде на 11 май, когато е огромният край на музикалната конкуренция, като се чака в южния шведски град да дойдат над 100 000 гости.

Освен концерти в Малмьо са планувани и митинги във връзка войната в линията Газа. Организирани са както произраелски, по този начин и пропалестински демонстрации.

Съветът за национална сигурност на Израел в четвъртък посъветва израелските жители да не пътуват до Малмьо.

Шведски реализатори приканиха Израел да бъде изключен от тазгодишното издание на „ Евровизия “ поради войната в Газа, само че уредниците отхвърлиха сходна мярка.

Въпреки че географски Израел не е в Европа, страната от дълго време взе участие в Европейския съюз за радио и телевизия и заради това Тел Авив може да изпраща участници в състезанието.

„ Евровизия “ е най-голямото музикално съревнование в света. След като предходната година победител стана шведската певица Лорийн, в този момент нейната татковина е хазаин на събитието.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР