За срок до 24 часа в РУ-Търговище е задържана жена

...
За срок до 24 часа в РУ-Търговище е задържана жена
Коментари Харесай

Пияна жена на 22 години предизвика катастрофа на пътя край Търговище

За период до 24 часа в РУ-Търговище е арестувана жена – лидер на лек автомобил, карала след приложимост на алкохол, която е провокирала пътен случай, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи в града.

На 7.02.2023 година към 13,19 часа е настъпил пътен случай на път I-4 /София-Варна/, км 238+450 в община Търговище / наоколо до село Алваново в посока Варна-София/. 22-годишна жена от Шумен – дееспособен лидер, управлявайки личния си лек автомобил „ Фолксваген Голф “ с шуменска регистрация в посока Варна-гр. София, при придвижване с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост, е навлязла в лентата за насрещно придвижване. Там управляваният от нея автомобил се е блъснал поредно в две МПС – във влекач „ МАН “ с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, ръководен от дееспособен 64-годишен лидер от Шумен, и в лек автомобил „ Хюндай Туксон “ с шуменска регистрация, ръководен от 70-годишен дееспособен лидер от Шумен. В резултат на пътно-транспортното произшествие са настъпили обилни материални вреди и по трите МПС, участници в него. Няма потърпевши хора.

При осъществена инспекция на лидера на лекия автомобил „ Фолксваген Голф “ е открито, че 22-годишната жена е управлявала моторното транспортно средство след приложимост на алкохол, с централизация на алкохол в издишания от нея въздух 2,21 промила, открито по надлежния ред – с техническо средство алкотест „ Дрегер “. Тя е отказала кръвна проба за химическо проучване. Впоследствие е открито още, че шуменката държи у себе си 0,5 грама суха зелена тревиста маса, която при изработен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР