За спортистите, които са тренирали години, медалът от Олимпиада няма

...
За спортистите, които са тренирали години, медалът от Олимпиада няма
Коментари Харесай

Колко всъщност струва един олимпийски медал?

За спортистите, които са упражнявали години, медалът от Олимпиада няма еднакъв по стойност, само че какъв брой в реалност костват оценките? Сайтът Money.com е направил изследване.

Макар множеството първенци да получават и парични награди след триумфите си, въпреки всичко значително от тях са решавали да продадат медалите си. Ако създадат най-лесното и просто дадат медала за скрап, в Съединени американски щати ще получат 577 $ за златен орден, 320 $ за сребърен и едвам 3,50 $ за бронзовия .

Разбира се, по-логичното е да предложат оценката си на търг, където сумите ще са доста по-високи. Според Джонатан Шайър от аукционната къща Heritage Auction, златен орден на търг може да доближи 15 - 20 000 $. Цената на сребърния е към 10 000 $, а бронзовият е много под тази стойност.

Медал от Олимпиада обаче може да донесе доста по-голяма изгода, в случай че бъде непокътнат. Олимпийските първенци са звезди и от този им статут произлизат голям брой рекламни контракти и благоприятни условия за доходи по разнообразни линии. Да, те могат да се случат даже в случай че спортистът продаде медала си, само че славата му малко или доста се накърнява от това.

Най-ценните неща, които медалът носи, са, несъмнено, уважението и удовлетворението. Имайки поради какъв брой хора мечтаят цялостен живот за оценката, продажбата му наподобява като прекомерно огромна жертва.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР