За шестата среща на лидерите от Централна и Източна Европа

...
За шестата среща на лидерите от Централна и Източна Европа
Коментари Харесай

Акценти от чуждестранния печат

За шестата среща на водачите от Централна и Източна Европа и Китай в Будапеща, присъединяване в която ще вземе и българският министър председател Бойко Борисов, четем във вестник  " Файненшъл таймс ".  В разбор на срещата на върха по формулата 16+1, изданието дефинира Пекин като " изгряваща звезда " за столиците на източноевропейските страни, който със благосклонност посрещат " китайските планове и аспирации ". Именно това " поражда недоверчивост в старите западноевропейски столици ", защото " Китай може да се възползва от ентусиазма на по-бедните източноевропейци " за реализация на плановете си  и по този начин " да подкопае разпоредбите на Европейски Съюз, само че и да задълбочи възходящите напрежения Изток-Запад в самия съюз ", обобщава англоезичният ежедневник.

Руската преса обобщава политическите настройки в страната за президентските избори през март. Според вестник " Комерсант ", множеството жители не виждат опция на Владимир Путин, който се възприема по-позитивно в Русия, в сравнение с преди изборите от 2012 година

" За висшия пост ще се бори и президентският прокурист по правата на бизнесмените Борис Титов - водач на съветската Партия на растежа ", напомнят от " Росийская газета ".

И до момента в който вестник " РБК " цитира самия Титов, съгласно който негов електорат са към 25 на 100 от пълнолетните руснаци, свързани с бизнеса, то " Независимая газета " установи, че броят на условно опозиционните претенденти пораства.

Гръцкото издание  " Катимерини " помества изявление със солунският  кмет Янис Бутарис, упрекнат в национално изменничество. Причина за това е упоменатото по време на аудиенция в Скопие конституционно име " Република Македония ", което Гърция не признава. Пред изданието, Бутарис е безапелационен, че няма да допусне да бъде оспорван неговият национализъм, както и дефинира казаното от него като  " изразна неточност ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР