За шеста поредна година в двора на храма Въведение Богородично“

...
За шеста поредна година в двора на храма Въведение Богородично“
Коментари Харесай

Доброволци в Благоевград организираха благотворителен базар на Благовещение

За шеста поредна година в двора на храма „ Въведение Богородично “ в Благоевград доброволците към кухнята за небогати в Благоевград подредиха цветя, сувенири и десерти на благотворителен базар. По традиция базарът се провежда два пъти в годината – на празниците Благовещение и Въведение Богородично. 

Тази година в изработването на сувенирите са се присъединили доста доброволци, както и деца от детски градини и учебни заведения в Благоевград. Дарителка от Пловдив е осигурила цветята, подредени на базара, а доброволци към кухнята за небогати са приготвили вкусни сладкиши, описа ръководителят на Православния информативен център в Благоевград и на кухнята за небогати Мирела Кючукова. 

Кухнята за небогати към храм „ Свети Николай “ в благоевградския квартал „ Грамада “ е напълно на непринуден принцип. Всяка седмица там се подготвя топъл обяд за към двеста души, описа Мирела Кючукова. Ние в този момент сме изправени пред предизвикването да увеличим потенциала на кухнята поради спешния интервал, обвързван с войната в Украйна, сподели още тя. „ Към нас към този момент се обърнаха дами и деца, ние, като православни християни, не би трябвало да откажем топла храна на който и да е, тъй че няма да разделяме хората по народности “, добави Мирела Кючукова. Към момента три фамилии са подали поръчка да вземат участие в подготовката на храната и да се употребяват от нея. 

Въпреки увеличените разноски, кухнята за небогати продължава да обезпечава топъл обяд за нуждаещите се, продължава да има и донори, които поддържат това начинание. „ И при нас е мъчно, то в никакъв случай не е било елементарно, само че в този момент е изключително мъчно, само че аз се гордея с моя народ, тъй като, макар компликацията, която ние имаме, можем да отделим и от това, което е дребното, и за другите хора, тъй че ние виждаме, че благоевградчани се сплотяват в поддръжка на украинците “, добави ръководителят на кухнята за небогати. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР