За сексът и ползите от него можем да говорим много.

...
За сексът и ползите от него можем да говорим много.
Коментари Харесай

Сексът, ползите от него и защо ни прави по-красиви

За сексът и изгодите от него можем да приказваме доста. Ползи за връзката, изгоди и за здравето. А около вторите не можем да пропуснем и още една позитивна линия на интимното другарство - прави ни по-красиви. Ето по какъв начин науката ни убеждава, че би трябвало да превърнем оргазмите в част от рутината за хубост.

Сияние
Жените, които вършат секс по-често, имат увеличено произвеждане на естроген. Този хормон прави кожата и косата по-сияйни. Свързан е и с по-голямото количество колаген, който пък поддържа младежкия тип на кожата.

Младост
Хората, които вършат секс два или три пъти седмично, наподобяват по-млади от тези, които го практикуват по-рядко, настояват редица проучвания. А младостта е хубост.

Феромони
Сексуалната интензивност и оргазмите подтикват производството на феромони, които ни вършат по-привлекателни за противоположния пол, даже да не изглеждаме съвършено.

Антидепресант
Оргазмът се бори с депресията с помощта на серотонина, който се отделя в тялото ни при сексуален акт. Когато сме по-щастливи, сме и по-усмихнати. А усмивката несъмнено ни прави по-красиви.

Стрес
Ако живеем в огромен град и водим забързан метод на живот, евентуално имаме високи равнища на хормона на напрежението кортизол. Това вещество е отговорно и за трупането на мазнини в региона на корема, което сигурно не е прелестно на никого. Но окситоцинът, който се отделя по време на секс, съумява да обезврежда в известна степен въздействието на кортизола. Така заниманията в леглото се трансформират в един тип подготовка за стомах, написа Self. С намаляването на равнищата на стресовите хормони понижава и опцията да страдаме от проблеми със съня. А сънят е от извънредно значимо значение за здравия и пресен тип на кожата.

Акне
Сексът оказва помощ за нормализирането на равнищата на хормоните в организма. Той усъвършенства и кръвообращението, като по този метод подкрепя изчистването на токсините. А постоянно външните проблеми с кожата са свързани точно с вътрешни предпоставки за тях. Оргазмите покачват равнищата и на хормона имуноглобин, който предотвратява възпаленията (каквото е и акнето). Когато пък стресът е сведен, по-рядко изпитваме потребност да посягаме към сладкото, което постоянно е причина за появяването на пъпки.

Добра форма
Сексът поддържа мускулите ни във форма. Въпреки че не можем да разчитаме на него чак като на инструмент за намаляване, сигурно си е форма на физическо придвижване, което подкрепя и тонуса на тялото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР