За седма поредна година Брюксел днес беше домакин на най-голямото

...
За седма поредна година Брюксел днес беше домакин на най-голямото
Коментари Харесай

За седма поредна година най-голямото хоро извън България се изви в Брюксел

За седма поредна година Брюксел през днешния ден беше хазаин на най-голямото хоро отвън рамките на България. На централния площад българи от Белгия и прилежащите страни, само че и доста чужденци играха хора и пяха български национални песни. Специални посетители на събитието бяха музиканти от Национално учебно заведение за фолклорни изкуства „ Филип Кутев " от Котел и отбор " Бизоне " от Каварна.

 © Българска национална телевизия
Голямото българско хоро е част от фестивала Балкански трафик, който се организира за 13-и път в Брюксел.
Филип Клозе - кмет на Брюксел: Искам да покажа на всички хора от Балканите, които живеят тук, че Брюксел е и тяхна столица. Нашият град е един от най-космополитните в Европа, тук живеят хора от повече от 184 националности.
През 2013 година Кристалина Георгиева провежда първото Голямо хоро. Междувременно събитието притегля българи и чужденци освен от цяла Белгия, само че и от прилежащите Германия, Холандия и Люксембург.
Нейтън - американец, живее и работи в Брюксел: Това е фантастично събитие, ужасно е да видиш другите цветове и обичаи на Европа, още повече, че през днешния ден е Великден за вас. Така че цветущ празник.
Днес признакът на Брюксел - Манекен пис - също облече българска носия:

 © БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР