За Сърбия е приемливо компромисно решение за Косово, което включва

...
За Сърбия е приемливо компромисно решение за Косово, което включва
Коментари Харесай

Белград би приел "разграничаването" на сърбите от албанците в Косово, каза министър

За Сърбия е задоволително компромисно решение за Косово, което включва разграничение на сърби и албанци в страната и въздържане на " Велика Албания ".

Това сподели в изявление за сръбския " Курир " министърът на защитата на страната Александър Вулин.

Министърът изрази поддръжка и за концепцията на президента Александър Вучич всякакво решение за Косово да бъде подложено на референдум. " Зная, че никой не би се борил като него за положeнието на сърбите и ползите на Сърбия. Ако искаше да се скрие, би имало хора в Народното събрание и кабинета, на които би могъл да трансферира отговорност, само че той не е подобен. "

Така Вулин, прочут като един най-радикалните гласове в сръбския кабинет във връзка с Косово, на процедура се застъпи за лансираната от външния министър Ивица Дачич концепция за " разграничение ". То би трябвало да дава опция за предпазен статут на сръбски светини и автономност във всички обитаеми с компактни сръбски общности региони на Косово.

По думите му сърбите знаят, че договарянията с Вучич " не са положителни за тях и те мъчно ще одобряват това. "

Сърбия бе посочена като една от двете страни от Западните Балкани с най-хубава вероятност за участие в Европейски Съюз в тактиката на Еврокомисията от февруари, само че нормализацията с Косово се преглежда на запад като належащо изискване за евроинтеграцията ѝ.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Балкани (4844)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР