За съжаление заболяванията при доматите са нещо съвсем обичайно. Много

...
За съжаление заболяванията при доматите са нещо съвсем обичайно. Много
Коментари Харесай

Само ТОВА ще спаси доматите ви от върховото гниене

За страдание болесттите при доматите са нещо напълно всекидневно. Много градинари се оплакват от върхово изгниване. Това е същински неприятно, защото унищожава плода, трансформира му усета и най-после се оказва, че трудът и напъните ни в продължение на месеци са били напразно.

Неслучайно доста от градинарите избират да отглеждат растенията в оранжерии, за да ги предпазят от неподходящите промени на времето. Разбира се, това напълно не е гаранция, че ще успеем да ги опазим здрави.
 Магически разтвор с квас, с който питая доматите и стават големи Магически разтвор с квас, с който питая доматите и стават големи
Домашно отгледаните зеленчуци са най-хубавото допълнение към масата ни. С тях можем да бъдем сигурни, че не са пръскани с химикали и дру...

Днес ще ви разкажем малко повече за върховото изгниване, което е едно от най-разпространените болести при този зарзават. Ще ви издадем няколко трика, защитавани дълго време в загадка. Те са напълно свързани с развъждането на тази просвета и предпазването й от върхово изгниване.

Как да предотвратим върховото изгниване при доматите?

Със сигурност, в случай че торите доматите с подобаващата тор, вие автоматизирано намалявате вероятността те да пострадат от върхово изгниване. Това обаче напълно не е единственото, към което да се отнесете съществено и отговорно.

Много хора са на мнение, че доматите се третират едвам, откакто бъдат засадени. Истината е, че те се нуждаят от грижа още, до момента в който са единствено семенца. Третирайте семената на доматите с калиев перманганат или разтвор с янтарна киселина.
 Как да накараме доматите в оранжерията да ЗРЕЯТ Как да накараме доматите в оранжерията да ЗРЕЯТ
Едва ли съществува производител на зеленчуци, който да не се стреми към богата годишна продукция. За страдание обаче не постоянно напъните, които вл...

Ако се стремите оптимално да предпазите този зарзават от заболявания, третирането би трябвало да е на няколко стадия, съобразено с етапите на напредък.

Варовиковата селитра ще подхрани листата и ще ги защищити. Можете също да пръскате зелените елементи на растението с разтвор на калциев хлорид. Това е добре да се случва през интервала на деен напредък.

Много е значимо доматите да бъдат засадени на по-големи дистанции. Не е желателно клоните и листата да се усукват между тях. Доматът се нуждае от всекидневно поливане, в случай че желаете по-късно да се радвате на вкусовите му качества. Ако времето е доста горещо, целесъобразно е да поливате и заран, и вечер.

Ако вършиме всичко това за вашите растения, то изрично ще предотвратите върховото изгниване, което в действителност се явява като един от най-големите страхове за опитните градинари.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР