За съжаление в нашето забързано ежедневие е много трудно за

...
За съжаление в нашето забързано ежедневие е много трудно за
Коментари Харесай

Идеи за диетична вечеря за малки гладници

За страдание в нашето забързано всекидневие е доста мъчно за родителите да измислят нещо здравословно за вечеря на своите деца. И не доближават освен време, само че доста постоянно и хрумвания. Ето за какво Ви предлагаме 3 предписания за диетична вечеря за обичаните Ви малчугани, които ще останат удовлетворени и нахранени.

Пилешко филе със зеленчуци

Необходими артикули: 2 бр. пилешко филе, 1 морков, 1 тиквичка, 1 глава червен лук, 1 зелена и 1 алена чушка, 2 с.л. соев сос, сол и черен пипер на усет, 1 с.л. зехтин

Начин на подготвяне: Пилешкото филе се нарязва на пържоли, а в случай че е прекомерно дебело, се разрязва и по дължина. Овкусява се със сол и черен пипер и се запича на скара или на грил-тиган. Всички зеленчуци (тиквичките би трябвало авансово да се осолят леко и да се отцедят) се нарязват на ивички и се запържват в зехтина до цялостната им подготвеност. Ако е належащо се долива и малко вода. Сервират се дружно с пилешките пържоли и всичко се полива със соев сос.

Риба на пара със зелена салата

 Риба със салата

Необходими артикули: 2 филета бяла риба, 1/2 глава айсберг, 1 краставица, няколко стръка копър, няколко стръка зелен лук, 2 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. балсамов оцет, сол и черен пипер на усет

Начин на подготвяне: Рибните филета се измиват, подправят се със сол и черен пипер и се поставят на решетката, планувана за готвенето на пара за към 10 мин. След като рибата е подготвена, се залива с 1 ч.л. зехтин. Отделно айсбергът се измива, нарязва или накъсва и се поставя в купа. Към него се прибавят нарязаните краставици, копърът, балсамовият оцет, останалият зехтин и салатата се подправя със сол. Разбърква се добре и се сервира дружно с рибата.

Гювечета с обезмаслено сирене

 Гювече

Необходими артикули: 500 г обезмаслено и обезсолено сирене, 250 г гъби, 200 г спанак, 3 домата, според от размера на гювечетата - на всяко гювече по 1 яйце, лой за намазване на гювечетата.

Начин на подготвяне: Сиренето се натрошава, а измитите зеленчуци се нарязват на ивички. На дъното на всяко гювече се поставя малко лой, ред домати, ред гъби, ред спанак, ред сирене и т. н. Слагат се във фурна, до момента в който течността стартира да извира. Около 10 мин преди да са подготвени, от горната страна се разчупва по 1 яйце на всеки съд.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР