За съжаление, стана практика да се случва подобен инцидент като

...
За съжаление, стана практика да се случва подобен инцидент като
Коментари Харесай

Атанас Зафиров : Ако държавата не се намеси решително, рискуваме да бъдем заляти от мигранти


" За страдание, стана процедура да се случва сходен случай като този с служителите на реда в Бургас, с цел да реагира страната уместно. Проблемът не е от през вчерашния ден или през днешния ден. Той е сложен. Тук става въпрос освен за съответната защита на границата, а и за методите на реакция, корупцията в системата, неспособността да се намират отговорни за разхищенията на държавни средства. " Това съобщи заместник-председателят на Атанас Зафиров в ефира на Euronews Bulgaria.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 644
По думите му построяването на така наречен защитно оборудване на границата се е трансформирало в един от най-скъпите инфраструктурни планове, като оградата коства над 200 млн. лева

" Ако първичното строителство беше към 200-300 хиляди лева на км, след това цената стигна 1 млн., с цел да сме очевидци на положението, в което е това оборудване през днешния ден и то не способно да спре никакви навлизане ", напомни Зафиров.

Той бе безапелационен, че без комплексните старания на всички институции, няма по какъв начин да бъде открито съответно решение на казуса.

" Тук приказвам за включване на армията по-решително, приказвам и за смяна на законодателството, тъй че в действителност хората, които се занимават с този замърсен бизнес, каналджийството, да получават съответни санкции за своите дейности ", акцентира Атанас Зафиров.

Според него, в случай че страната не се намеси уверено, рискуваме да бъдем заляти от мигрантски поток.

" Ние не знаем дали това са елементарни мигранти, или през тях могат да обхванат и терористи. Ситуацията е доста тревожна ", посочи заместник-председателят на.

" Грешка бе, че армията беше изтеглена от границата. В 46 Народно заседание бяха направени планове, които демонстрираха, че за потребление на 1050 души жива мощ и 145 единици техника са нужни към 4.2 млн. на година - средства, които бяха обезпечени. В един миг обаче страната реши да изтегли армията и да разчита единствено на полицейски сили, които очевидно не могат да се оправят със обстановката ", разяснява той.

Той изрази вяра, че новото Народно заседание ще спре да наглижира проблемите на българската национална сигурност и защитата.

" В предходния парламент ми беше малко мъчно да убедя нашите сътрудници от обединението, че спомагателни средства за защита са витално нужни сега на страната ", призна Зафиров, който изрази терзания, че тематиката още веднъж ще бъде заметена в ъгъла.

" Очаквам държавното управление да бъде по-категорично в своите послания за договарянията с " Газпром ", тъй като още веднъж стартира да приказва половинчато. Трябваше към този момент да бъде решен този въпрос. Осигуряването на евтина суровина не е геополитически въпрос, а въпрос, който касае националните ползи и който обслужва на първо място българската стопанска система и българските фамилии. изрично счита, че диалози с " Газпром " би трябвало да се водят и настоящият контракт би трябвало да се извършва от двете страни ", сподели още Атанас Зафиров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР