За съжаление през последните три - четири дни, както бяха

...
За съжаление през последните три - четири дни, както бяха
Коментари Харесай

Над 10 000 столичани са се възползвали от зеления билет

" За страдание през последните три - четири дни, както бяха и прогнозите, се получиха съществени превишения на равнищата на фини прахови частици. Днес за първи път пуснахме в послание и по този начин наречения " зелен билет " , който цели повече хора да слязат от персоналните си коли и да употребяват градския превоз. До този миг над 10 000 билета са продадени от сутринта. "
Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова след празника по случай 20 години от стартирането в употреба на първия сектор на софийското метро.

 Днес в София се пътува със „ зелен билет “ от 1 лев
Днес в София се пътува със „ зелен билет “ от 1 лев

Заради високите равнища на фините прахови частици…

 Снимка 336866
Източник:

" Ще се подхващат и други ограничения, с цел да се разсеят тези излъчвания, включително и рестриктивни ограничения " , добави още тя.

" Каквито и ограничения да предприемем, в случай че от ден на ден хора не се включват персонално в тези начинания, мъчно ще можем да се оправим с това предизвикателство ", безапелационна беше Фандъкова.

Столичният кмет заяви, че се работи и по дълготрайна стратегия с ограничения против мръсния въздух , като най- огромната мярка е разширение на метрото . От думите й стана ясно, че към 300-400 000 души на ден употребяват метрото, като това оказва помощ да се икономисват 75 000 тона годишно излъчвания, а с стартирането на третата линия на метрото ще се спестят към 90 000 тона излъчвания.

 С рейс на работа по образеца на столичния кмет Обновена
С рейс на работа по образеца на столичния кмет

Фандъкова желае по-строг надзор на пунктовете за механически обзор на коли

Празникът беше маркиран на метростанция " Константин Величков ". На него участваха някогашният кмет Стефан Софиянски, Ангел Попов - заместник-министър на превоза, шефът на Метрополитен Стоян Братоев, общински съветници, депутати, жители на столицата.

 Снимка 336868
Източник:

 Зам.-председател на СОС: Мерките за битка с мръсния въздух са неефективни
Зам.-председател на СОС: Мерките за битка с мръсния въздух са неефективни

Мерките вземат решение последствията от същинския проблем
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР