„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на

...
„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на
Коментари Харесай

Официално: България е отклонила нотата на Русия, Митрофанова предлага закриване на руското посолство у нас

„ За страдание, нашето превръщане към Министерството на външните работи на Република България беше пренебрегнато. Във връзка с това имам намерение безотлагателно да повдигна пред управлението на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще докара до закриване на българската дипломатическа задача в Москва “, излиза наяве от позиция, оповестено на страницата на Руското посолство

„ Отговорността за по-нататъшните тежки последствия на тази стъпка е напълно върху държавното управление на Кирил Петков “, се споделя още там.

Точно в 12 часа изтече ултиматумът на съветската посланичка Елеонора Митрофанова, че ще бъде закрита задачата на съветското посолство у нас, в случай че не се ревизира решението за изгонването на 70 съветски дипломати.

Моментално по-късно тя отиде още веднъж в българското външно министерство, с цел да беседва с министъра в оставка Теодора Генчовска. 30 минути по-късно Митрофанова напусна постройката на Министерство на външните работи.

Преди това министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи: „ Няма да допуснем непознати дипломати да дават ултиматум на българската страна до 12 часа на обед “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР