За съжаление мнозина възприемат кучетата си като големи играчки за

...
За съжаление мнозина възприемат кучетата си като големи играчки за
Коментари Харесай

Грешките на всички стопани на кучета

За страдание мнозина възприемат кучетата си като огромни играчки за гушкане. Всъщност правилните четириноги са доста чувствителни създания, които гледат на света през личните си очи. Нещо, с което ние, хората, сме длъжни да се съобразяваме.

Ето за какво се предлага да не „ очовечаваме “ прекомерно животните, а да зачитаме техните качества. Ако желаете да извършите положително на четириногия си любим, избягвайте следните  неща:

6. Не му се карайте

Разбира се, не всеки път е елементарно да се сдържите, когато кучето за десети път се изпишка на килима в хола. Но няма да помогне, в случай че започнете да му викате. Кучетата не схващат нашия език и най-вече да се объркат, в случай че стопанинът им се впусне в дълга дрънканица. По-добре да им покажете с допустимо най-еднозначно наказване, че са създали нещо неприятно.

7. Не го навличайте без уважителна причина

Понякога се постанова да обличате кучето при студено време. В края на краищата не желаете любимецът ви да настине, когато го разхождате в студен зимен ден.  Обличането даже е наложително според от породата и възрастта му. Някои хора обаче гиздят четириногото с облекла от естетични съображения. Това може да бъде рисково, изключително когато животното се прегрее поради спомагателното облекло.

8. Не го милвайте по главата

По принцип кучетата възприемат всичко, което идва от горната страна, като опасност. Някои демонстрират, че сходни ласки са им неприятни, като се дърпат и извъртат глава. Други се озъбват. Ето за какво кучкарите би трябвало да галят любимците си по врата или по гърба – в случай че въобще го вършат. Не всяко куче обича да непрестанно да бъде галено. Затова се предлага да обръщате особено внимание на държанието му.

9. Предпазвайте кучето от мощен звук

Кучетата изпитват боязън, когато се конфронтират с шумове, които не могат да дефинират – а и от кое място да знае любимецът ви какво тъкмо е прахосмукачка? Дори в случай че минавате небрежно жилището, за четириногото това всеки пък е огромен стрес. Затова е добре да му спестявате подобен звук или най-малко да му обясните налично, че той не съставлява опасност.

10. Бъдете търпеливи, до момента в който кучето ви си прави работата

По време на всекидневната разходка кучето желае освен да се облекчи, само че и да опознае света и да се сприятели с други хора или кучета. За него това време е опция да поиграе и да се раздвижи на чист въздух. А на всичкото от горната страна и с обичания си стопанин! Ето за какво стопанинът би трябвало да демонстрира допустимо най-голямо самообладание, до момента в който двамата се разхождат.

Тези 10 точки са единствено незадълбочен обзор, само че ви дават добра ориентировка за общуването с домашните ви любимци. В края на краищата всеки собственик желае кучето му да се усеща добре.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР