За съжаление, броят на загиналите може да се увеличи, съобщи

...
За съжаление, броят на загиналите може да се увеличи, съобщи
Коментари Харесай

Над 60 са вече жертвите в Крокус, терористите опитали да залостят вратите, за да изгорят

" За страдание, броят на починалите може да се усили ", заяви Следственият комитет на Русия, осведоми ТАСС. Настанени в лечебни заведения са 115 от ранените, измежду тях има пет деца, а 48 души са в изключително тежко положение. Публикувани са описи с над 148 потърпевши.

След потушаването на пожара, породен от коктейли " Молотов ", хвърлени от терористите, са били открити в допълнение още 12 тела на починали, които са се скрили в тоалетните на постройката, само че са се задушили от дима, оповестява " Телеграм " каналът Readovka.

Оцеляла жена при офанзивата свидетелства, че нападателите се пробвали да залостят вратите на концертната зала след палежа, с цел да не могат да се спасят хората, само че въпреки всичко не съумели. Пострадалата, която е в болница, описа пред " Известия ", че е оживяла, като се е престорила на мъртва.

" Паднах на пода и се направих на умряла. Момичето до мен го убиха ", сподели дамата. Тя изчакала нападателите да си тръгнат и изпълзяла от залата. Терористите убивали хората от упор.

Депутат от Думата също е бил на концерта и е съумял да се избави. Айдар Метшин споделя: " Това беше потрес . Такова положение, когато не владееш обстановката, не разбираш нищо, по какъв начин да се движиш, кое е вярното деяние, което да предприемеш. Не знаехме дали няма да ни пресрещнат със пукотевица на изхода или не, какво ще се случи ", споделя съветският народен представител. По думите му, той е съумял да оцелее, тъй като се е намирал на втория ред на партера.

Снимка: БТА

Любителски видеа свидетелстват по какъв начин група хора във фоайето на залата съумяват да счупят стъкло и да избягат на открито, до момента в който чуват изстрелите наоколо. 

Друг свидетел пък твърди, че нападателите са били най-малко 20 и са влезнали през основния вход, предава Readovka. Към момента формалните известия са за петима терористи, направили нападението. Телеграм каналът оповестява, че полицията търси бяло " Рено Логан " с тверски регистрационен номер , по отношение на терористичния акт, а след това беше обявено, че се търси и втори автомобил - още веднъж " Рено ", само че сиво на цвят. 

 

Следователи, криминалисти и специалисти на Семеен кодекс на РФ, взаимно с оперативните подразделения на вътрешното министерство и Федералната работа за сигурност правят следствени дейности на местопроизшествието.

" Прави се оглед на телата, изземат се материални доказателства, включително муниции, назначени са експертизи, както на ДНК, по този начин и балистични и дактилоскопични ", добававят от Следствения комитет. Следователите изземват и преглеждат записи от камерите за видеонаблюдение. При претършуване на региона към залата не са били открити взривни устройства от силите на Националната армия. За потушаването на пожара вертолети изсипаха над 160 тона вода, само че покривът е изцяло изгорен, оповестяват съветските медии.

Съединени американски щати оповестиха, че разполагат с разследваща информация, която удостоверява изказванието на " Ислямска страна " , че тя е отговорно за нападението в концертна зала в Подмосковието, съобщи Ройтерс, като се базира на американски представител.

Служителят съобщи, че Съединени американски щати са предизвестили Русия в през последните седмици за опцията за нахлуване, заяви Българска телеграфна агенция. " Предупредихме руснаците по подобаващ метод ", сподели служителят, приказвал при изискване на анонимност, без да дава никакви спомагателни детайлности.

Това е най-мащабната терористична офанзива в Русия досега след нападението в " Дубровка " преди 22 години.

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР