За съжаление, България не успя да намери своя Фалконе и

...
За съжаление, България не успя да намери своя Фалконе и
Коментари Харесай

Кьовеши: Трябва да запретнем ръкави, да се захванем здраво за работа

" За страдание, България не съумя да откри своя Фалконе и своята Кьовеши, което дава отражение ". Това съобщи министър председателят Николай Денков на форума „ Антикорупция, демократична резистентност и икономическа сигурност “ в София, проведен от Центъра за проучване на демокрацията, съобщи Българска телеграфна агенция. На събитието участва европейският основен прокурор Лаура Кьовеши.

" Един от стълбовете на цивилизацията е системата за правораздаване. Във всеки сполучлив преход има потребност от смели герои, които да изпълнят със наличие структурите на правораздаването ", съобщи министър председателят Денков.  Той акцентира, че въпреки всичко България е постигнала избран прогрес по тематиката с върховенството на закона. 

На събитието участват още министърът на правораздаването Атанас Славов, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, представители на българския офис на европрокуратурата, определеният за кмет на София Васил Терзиев и други.

" Много години ние пренебрегваме какво равнището на финансови злоупотреби значи за нашата лична сигурност ", сподели от своя страна европейският основен прокурор Лаура Кьовеши.

Тя изясни, че сериозните закононарушения, свързани с Данък добавена стойност, са финансирани от разнообразни други по-сериозни престъпни действия. " Когато се борим с разнообразни финансови закононарушения, ние се борим и с по-сериозни престъпни групи ", сподели Кьовеши.

Европейският основен прокурор подчертава, че битката с корупцията е обвързвана с това да се убедят жителите по какъв начин корупцията оказва въздействие на техния живот. " Трябва да запретнем ръкави, да се захванем крепко за работа, да спечелим сърцата и разсъдъка на хората, те би трябвало да знаят, че справедливостта е нещо, което могат да усетят ", сподели Кьовеши.

По думите ѝ  битката с корупцията е обвързвана с предварителна защита и наказания. Според нея в действителността корупцията продължава да бъде толерирана в огромна степен на всички места, и няма страна, която да е защитена от корупцията.  Корупцията може доста постоянно да се трансформира във въпрос на живот и гибел, означи Кьовеши. Според нея обществото би трябвало да се образова на антикорупция и обществото би трябвало да се бори против корупцията.

Тя уточни още, че данъчните закононарушения и измами се смятат за нещо не толкоз рисково, заради тази причина незаконните групи, занимаващи се с тях, получават в действителност огромни размери в Европа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР