За рядка китара Мейтон Мастърсаунд на Джордж Харисън се очаква

...
За рядка китара Мейтон Мастърсаунд на Джордж Харисън се очаква
Коментари Харесай

Продават на търг китара на Джордж Харисън

За рядка китара " Мейтон Мастърсаунд " на Джордж Харисън се чака да бъдат платени сред 300 000 и 400 000 английски лири на търг, заяви Контактмюзик.

Джордж Харисън свирил на нея по време на последния концерт на " Бийтълс " в клуб " Кавърн " в Ливърпул .

The Maton Mastersound MS-500. What a nice little guitar:-) Are you listening, Santa? 3 Kings? Hanukkah Harry?
— Dyn-o-mite! (@NixDynomite)

Бившият бийтъл, който умря от белодробен рак през 2001 година на 58-годишна възраст, взел чартърен рядката китара " Мейтон Мастърсаунд Ем Ес 500 " от магазин в Манчестър , до момента в който неговата лична трябвало да бъде поправена. Харисън обаче харесал струнния инструмент и траял да свири на него.

Китарата, която била употребена от именития музикант през лятото на 1963 година, ще бъде изложена на търг на 12 септември в графство Уилтшър и се чака да притегли вниманието на почитателите.

" Тази китара е нещо особено, тъй като обезпечава директна връзка с първите дни на Бийтълманията и концертите в клуб " Кавърн ", разясниха уредниците на търга. " Очакваме да бъде проявен интерес от колекционери от целия свят. Рядко китара на Харисън е излагана на търг. Въпросният струнен инструмент е разказан в книги за " Бийтълс ", споделят очакванията си те.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР