За руски ракетни удари и десантни операции срещу Украйна съобщават

...
За руски ракетни удари и десантни операции срещу Украйна съобщават
Коментари Харесай

Руски ракетни удари и десантни операции срещу Украйна

За съветски ракетни удари и десантни интервенции против Украйна оповестяват очевидци и локални медии, откакто съветският президент Владимир Путин разпореди началото на военна интервенция против Украйна. Командни центрове на украинската войска в Киев и Харков са подложени на съветски ракетни удари след 5 часа тази заран, заяви „ Украинская истина “, представена от Ройтерс, като се базира на източник от украинското вътрешно министерство.

Агенция „ Интерфакс “ оповестява за десантни интервенции на съветския черноморски флот в Азовско море и в Одеса.

Според свидетел в Киев са се чули далечни мощни шумове, сходни на артилерийска пукотевица, заяви Ройтерс. За пукотевица край основното летище на украинската столица заяви и организация Интерфакс, като се базира на местни медии.



Изглежда, че съветската инвазия в Украйна е в ход, е декларирал пред организацията представител на НАТО, който е поискал да остане неназован. "Силно наподобява, че се е почнало ", е споделил той.

Очевидци оповестяват и за детонации, които са били чути в съветската Белгородска област, която граничи с Украйна.

Путин разгласи началото на военна интервенция в Украйна

В телевизионно послание по-рано тази заран съветският президент Владимир Путин разгласи, че е взел решение за осъществяване на "специална интервенция за отбрана на Донбас ", заяви ТАСС. Той сподели, че отговорността за вероятно клане ще лежи напълно на съвестта на „ украинския режим “ и прикани украинските военнослужещи неотложно да сложат оръжие и да си отидат вкъщи.

Той сподели, че Москва няма да допусне появяването на нуклеарно оръжие в Украйна.

Според думите на Путин в проектите на Русия не влиза окупацията на украински територии и дейностите на Русия не са свързани с нанасяне на щета на ползите на Украйна, а със отбрана на самата себе си от „ тези, които са взели Украйна за пленник “.

Путин съобщи, че в тази ситуация на интервенция в обстановката в Украйна извън, Русия ще отговори неотложно.

Руският президент сподели още, че решението за интервенция в Украйна е било взето в отговор на молбата на водачите на двете републики в Донбас (сепаратистките Донецка и Луганска – б.ред.). Целта на интервенцията, сподели съветският водач, е „ отбраната на хората, хкоито в течение на осем години са подложени на издевателства, геноцид от страна на киевския режим, и по тази причина ние ще се стремим към демилитаризация и денацификация на Украйна, а също по този начин и към предаването на съд на тези, които са направили многочислени кървави закононарушения срещу мирните поданици, в това число жители на Руската федерация “.

Путин сподели, че "Русия остава една от най-мощните нуклеарни страни на планетата, по тази причина у нито един евентуален агресор не би трябвало да има подозрение в това, че той ще бъде изцяло победен ". "Що се отнася до военната сфера, модерна Русия дори и след разпада на Съюз на съветските социалистически републики и загубата на забележителна част от нуклеарния капацитет през днешния ден е една от най-мощните нуклеарни страни. Нещо повече - има избрани прерогативи в ред най-нови типове въоръжения. В тази връзка у никого не би трябвало да има подозрение, че директното нахлуване над Русия ще докара до погром и ужасни последици за евентуалния агресор ", сподели Путин.

Путин сподели, че Русия не възнамерява окупация на украински територии, само че се застъпва за правото на народите на Украйна на самоопределяне. „ В нашите проекти не влиза окупация на украински територии, ние на никого и нищо не се каним да налагане със мощ “, сподели съветският президент.

Той напомни правилото за правото на нациите на самоопределяне. „ Нито при основаването на Съюз на съветските социалистически републики, нито след Втората международна война, никой в никакъв случай не е питал хората, живеещи на едни или други територии, влизащи в модерна Украйна, за това по какъв начин те самите желаят да устроят живота си. В основата на нашата политика е свободата “, сподели Путин, като акцентира, че става дума за независимост за всички „ независимо да дефинират своето бъдеще и бъдещето на своите деца “. „ И ние считаме за значимо от това право – правото на избор – да се възползват всички нации, които живеят на територията на днешна Украйна. Всички, които го изискат “, сподели съветският водач.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР