За решителни мерки срещу коронавируса призова генералният секретар на ООН

...
За решителни мерки срещу коронавируса призова генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

ООН зове Г-20 за решителни мерки срещу коронавируса

За решителни ограничения против ковид прикани генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. С това би трябвало да се занимаят, съгласно него, водачите на Г-20.

Военновременен проект за милиарди долари в поддръжка на бизнеса, работещите и семействата в разрастващите се страни, които се пробват да се оправят с пандемията на ковид, изиска той.

В писмо до водачите той напомни, че те съставляват 85 на 100 от брутния вътрешен артикул в света и имат директен интерес и сериозна роля за подкрепяне на разрастващите се страни да се оправят с рецесията.

Той съобщи, че към този момент се виждат знаците за пагубните стопански последствия от пандемията - учебни заведения затвориха, здравните системи на страните не могат да се оправят, а дамите като чиновници са по-уязвими от съкращения.

Той също по този начин насърчи страните да се откажат от глобите, с цел да разрешат доставката на храна, здравни доставки, здравно съоръжение и поддръжка за рецесията COVID-19, като съобщи, че това е моментът за взаимност, а не за изключване.

Говорителят Стефан Дужарич съобщи, че се чака водачите на Г-20 да проведат конферентна среща на върха в четвъртък. В нея ще вземе присъединяване и Гутериш.

Припомняме, че американският президент Доналд Тръмп към този момент разгласи, че е податлив да смекчи " блокадата " в страната си в името на стопанската система.

Световни организации към този момент предизвестиха, че ограниченията против разпространяването на вируса водят след себе си криза поради насилственото прекъсване на работа в доста браншове и безработицата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР