За разработването на Информационна система за единна входна точка за

...
За разработването на Информационна система за единна входна точка за
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието с първа награда за технологични решения в държавната администрация

За създаването на „ Информационна система за единна входна точка за запори и платформа за електронни обществени търгове “ Министерството на правораздаването бе удостоено с Първо място в годишния Конкурс за положителни практики в държавната администрация .

Наградата в категорията „ Технологични решения за намерено ръководство и административно обслужване “ бе връчена на ръководителя на звено “Сигурност “ Васил Жбантов , който интензивно участваше в създаването на осведомителна система, от изпълнителния шеф на Института по обществена администрация Павел Иванов .

Чрез системата Министерството на правораздаването дава 4 електронни услуги:

 – „ Електронно първо известяван на натрапен запор “;
 – „ Електронно известяван при смяна на положението на наложения запор върху движимост “;
 – „ Електронна информация за съществуване на запор върху имущество “;
 – „ Електронна информация за съществуване на запорирано имущество на разположение “.

Онлайн платформата за електронни обществени търгове обезпечава на държавните и частните правосъдни реализатори, физически и юридически лица и правосъдните органи досегаемост, бистрота и опция за осъвременяване на нормативно уредени процесуални права и процедури .

Чрез нея частните и държавните правосъдни реализатори афишират на обществена обмен движими и недвижими движимости, налични скъпи бумаги, обособена част от дружество, както и правата върху обекти на индустриалната благосъстоятелност, върху които е ориентирано осъществяването. Всички жители могат да вземат участие в обществените търгове, като се записват през системата като „ Участник в електронна обществена обмен “ .

Информационна система за единна входна точка за запори е създадена с финансовата поддръжка на ОПДУ, съфинансирана от Европейски Съюз, посредством Европейския обществен фонд, а началник на плана бе Стефка Калоферова , държавен специалист в дирекция „ Електронно правораздаване и регистри “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР