За ратификация е предложено изменението на споразумението с Министерството на

...
За ратификация е предложено изменението на споразумението с Министерството на
Коментари Харесай

Кабинетът предлага на следващия парламент повече помощ за Украйна

За ратификация е препоръчано изменението на съглашението с Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Министерският съвет реши да предложи на 49-то Народно заседание да ратифицира подписаното на 3 януари 2023 година в София и в Киев Допълнително съглашение към Споразумението от 5 декември 2022 година сред Министерствата на защитата на България и Украйна, с което страната ни дава на Украйна безплатно въоръжение, техника и муниции.

С този документ се регламентира даването на следваща помощ на украинската страна да се прави с следващи съглашения към Споразумението от 5 декември 2022 година, които ще подлежат на ратификация от Народното събрание на Република България.

На съображение член 85, алинея 1, т. 1 и 7 и алинея 3 от Конституцията на България Министерският съвет внася в Народното събрание план на Закон за одобрение на Допълнителното съглашение сред министерствата на защитата на България и Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции.

През декември 2022 година тогавашното служебно държавно управление утвърди план на в допълнение съглашение сред Министерството на защитата на България и Министерството на защитата на Украйна, обвързвано с доставянето от нашата страна на въоръжение, техника и муниции. Количеството и типа на предоставяната военнотехническа помощ е засекретена информация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР