За проблем при винетки на автомобили със сменени номера сигнализират

...
За проблем при винетки на автомобили със сменени номера сигнализират
Коментари Харесай

АПИ със солени глоби за автомобили, въпреки наличие на винетен стикер. Защо?

За проблем при винетки на коли със заменени номера алармират читатели на FrogNews. Според пострадали от Агенция “Пътна инфраструктура ” постановат солени санкции на водачите, макар че возилата разполагат с винетни стикери.
Проблем се появява със промяната на номера на коли.

Ето какво описват:

“През уикенда бях спрян за инспекция от екип на тол надзор. Заявиха ми, че камерата им регистрира неплатени санкции към АПИ за шофиране без винетка. Автомобилът, който управлявах имаше винетен стикер, годен още 9 месеца. Преди няколко дни просто бях сменил номера на автомобила.

Оказа се, че великата електронна система няма връзка с КАТ и не може да разпознае, че номерът е заменен.

Накараха ме да платя на място 3 бр. компесаторни такси - всяка по 70 лева Общо заплатих 210 лева за три дни “без винетка” на новия си номер.

Купих и нова винетка за още 97 лева, след което ми беше обяснено, че в случай че не платя в този момент, ще би трябвало вместо 210 лева да заплатя 900 лв”.

Сагата не завършила тук. Ден по-късно зад кормилото на същата кола се качва различен лидер, който също е спрян. Поискани му били още 70 лв. компесаторна такса, макар че колата разполага не с една, а с две винетки.

“Проверка откри, че откакто промените номера на автомобила, имате 3 дни да подадете заявление в АПИ за смяна на номера в системата. Не извършите ли това ви грозят големи наказания, макар, че имате винетка и то не една!”, предизвестява читателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР