За приоритетите на 49-то Народно събрание, за бюджета и шанса

...
За приоритетите на 49-то Народно събрание, за бюджета и шанса
Коментари Харесай

Хамид Хамид пред Tribune: Оптимист съм, че ще има мнозинство и ще излъчим правителство

За целите на 49-то Народно заседание, за бюджета и шанса да има постоянен кабинет Tribune.bg беседва с народния представител от Движение за права и свободи Хамид Хамид.

Г-н Хамид, рецесията се задълбочава и във финансовия бранш, и в производството - с раздраните връзки на доставка, ще успее ли 49-тият парламент да се концентрира в решаването на тези проблеми, българите също се тревожат за работата си?

Надявам се, че ще обърнем внимание, тъй като това са съществени въпроси, от които зависи бъдещето на България и положението на хората. Трябва да обърнем внимание.

Служебният кабинет е подготвил някои промени на закони в данъчната сфера, с цел да се съберет повече доходи, ще се заемете ли с тях?

Кризите би трябвало да се вземат решение в незабавен порядък, само че ние би трябвало да решим най-голямата от всички рецесии и това е политическата. Оттам произлизат всички останали рецесии. Трябва да се образува болшинство. Трябва да се излъчи държавно управление и да се пристъпи към неотложно разглеждане на всички тези значими законопроекти. Вярвам, че и народните представители ще внесат законопроекти, тъй че по тази причина са ни пратили тук.  

Какви са съгласно вас възможностите за сформиране на кабинет? Различни анализатори застават на диаметрални позиции - от няколко разновидността до изрично отказване на опцията за сътавяне на постоянно държавно управление?!

Ако визирате една група анализатори, които са пратени в медиите единствено със задачата да приказват по какъв начин не би трябвало да има кабинет, въобще не им обръщам внимание. Аз съм оптимист, че ще има болшинство и че ще излъчим държавно управление. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР