За правителството на Китай по-рано изхранването на огромното по брой

...
За правителството на Китай по-рано изхранването на огромното по брой
Коментари Харесай

Закон забранява разточителното хранене в Китай

За държавното управление на Китай по-рано изхранването на голямото по брой население беше непрекъснато предизвикателство. След като съумя да се оправи с решаването на този проблем, в този момент управляващите се заеха с битката против разточителното потребление на артикули, което е достигнало огромни мащаби. Китайският водач Си Дзинпин съобщи, че " явлението разхищаване на храна ужасява и огорчава ", и подреди измежду жителите да се предизвиква умереността в храненето. Президентът на Китай прикани хората да развият възприятие на позор поради „ разточителството при храната и горделивост от икономията “, написа настоящо.ком.

След указа на Си Дзинпин в Китай започва акция „ Чиста чинния”, към която към този момент се включиха милиони. Хората споделят в обществените мрежи фотоси и видеоклипове с празни чинии, показвайки, че цялата храна е изядена. Всяка година в Китай се изхвърлят към 35 млн. тона храна още преди да е стигнала до потребителите. Ежедневно във всеки от 500-те града на Китай се създават приблизително към 50 тона хранителни боклуци. Според изследвания, в Пекин, Шанхай, Чънду и Лхаса годишно се изхвърлят приблизително по 17-18 милиона тона артикули, с които биха могли да бъдат изхранени 30-50 милиона души. Едни от най-големите източници на хранителни боклуци в Китай са корпоративните празненства. В заведенията за хранене е признато да се поръчват разнородни блюда в огромни общи порции, а не за всеки човек поотделно. Ако остане храна, тя се опакова за у дома. Малко по-различна е обстановката с корпоративните банкети, защото при тях хората се усещат неловко да вземат храна със себе си и тя остава неизядена в огромни количества.

Властите в Китай не за първи път се занимават с този въпрос, като изключително внимание се отделяше на решаването на казуса с незадоволителната информираност при децата по отношение на нуждата да бъдат спестовни при храненето. Независимо от това феноменът разсипничество към момента съществува.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР