За пръв път от представянето му в края на миналата

...
За пръв път от представянето му в края на миналата
Коментари Харесай

Трафикът на ChatGPT спада за пръв път през юни - познайте защо

За пръв път от представянето му в края на предходната година, трафикът към известния чатбот ChatGPT е понижен, сочат данни за юни на няколко аналитични компании, заяви Engadget.

За предишния месец визитите на Chat.OpenAI.org, където се обитава най-леснодостъпната версия на изкуствения разсъдък, са намалели с 9,7%, заяви " Вашингтон пост ", базирайки се на разбор на Similarweb. А наблюденията на Sensor Tower, услуга, която следи приложенията, сочи, че приложението на ChatGPT за iPhone е достигнала своя пик в средата на юни и по-късно изтеглянията постепенно са почнали да спадат.

Подобна е обстановката и при Microsoft Bing (интегрирал своя версия на ChatGPT модела), Гугъл Bard и Character.AI. 

Каква е точната причина за спада? Най-вероятно огромна роля играе краят на образователната година в множеството страни по света - просто учениците и студентите са във почивка и нямат толкоз потребност от изкуствен интелект, който да им напише есето.

Но по всяка възможност резултат имат и множеството забрани - на държавно равнище и в разнообразни компании, измежду които и Гугъл, да се употребява чатбота от работните компютри. Същевременно доста компании и институции създават процедури и правила, по които това да се прави безвредно, тъй че този вид трафик най-вероятно скоро ще се възвърне.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР