За пръв път от 2016 г. Ролан Гарос ще има

...
За пръв път от 2016 г. Ролан Гарос ще има
Коментари Харесай

Епичен мач! Джокович детронира Надал и за шести път е на финал в Париж!

За пръв път от 2016 година " Ролан Гарос " ще има първенец, друг от Рафаел Надал. Испанският тенисист, който преследваше 14-а купа в шампионата, отстъпи в извънреден мач от огромния си противник Новак Джокович.

 

Водачът в ранглистата се наложи с 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2 за 4.11 часа на корта и за шести път ще играе във финала на " Ролан Гарос ". Съперник на сърбина ще бъде Стефанос Циципас, който по-рано надделя Александър Зверев след 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3.

 

Това ще бъде първо присъединяване на 22-годишния играч на край в шампионат от Големия шлем. От друга страна, Джокович има опция да завоюва 19-а купа от най-престижните съревнования, което ще го приближи на една от върха на Надал и Роджър Федерер.

 

Загубата на Надал е едвам трета в 108 мача на " Ролан Гарос ", като две от провалите са от Джокович. 34-годишният сърбин, който е триумфирал един път в Париж през 2016 година, може да стане третият тенисист в историята, печелил по две трофеи във всеки от четирите шампионата от Шлема.

58-ият мач сред Надал и Джокович предложи представление. Срещата мина през доста обрати и продължителни геймове, като двамата състезатели демонстрираха страховит тенис.

 

Надал стартира вихрено и бързо поведе с 4:0. Впоследствие обаче 35-годишният испанец изпитваше компликации да направи последната крачка към продобиване на първия сет. Това се случи, само че Джокович влезе в темп.

 

Той резервира хладнокръвие и съумя да вземе втората част. В третия сет Надал допускаше доста непредизвикани неточности, от което се възползва Джокович. Но в миг, когато изглеждаше, че единият играч има преимущество, противникът успяваше да обърне и да насочи развоя на мача към незнаен край.

 

Уверено начало на четвъртия сет даде очаквания за Надал за връщане на равенството. Шампионът водеше с 2:0, само че Джокович надви след шест следващи гейма в своя изгода.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР