За потребителите на Office 2010 е препоръчително да обновят софтуера

...
За потребителите на Office 2010 е препоръчително да обновят софтуера
Коментари Харесай

Поддръжката на Office 2010 изтича след две седмици


За потребителите на Office 2010 е целесъобразно да обновят софтуера си до настояща версия
(снимка: Microsoft Office)

Microsoft подсети на потребителите, че поддръжката на пакета Office 2010 ще завърши идващия месец. Според п убликация на уеб с траницата за поддръжка, от 13 октомври 2020 година Office 2010 няма да получава актуализации на сигурността .

На потребителите, които към момента употребяват остарелия офис пакет, се предлага да надстроят софтуера си до една от настоящите сега варианти – това са цялостният пакет Office 2019 или услугата Microsoft 365, която се заплаща ежемесечно посредством абонамент.

Заслужава да се означи, че след края на формалната поддръжка приложенията, включени в Office 2010, няма да спрат да работят. Те обаче няма да получават актуализации на сигурността, което значи, че ще съставляват евентуална опасност, защото стават по-уязвими към злоумишлен програмен продукт.

Потребители, които не желаят да употребявате офис приложения на абонаментен принцип, т.е. Microsoft 365, могат да закупят пакета Office 2019, който се популяризира против еднократна такса.
още по тематиката
Също по този начин неотдавна стана известно, че през втората половина на 2021 година Microsoft ще пусне нов пакет от офис приложения, които могат да бъдат закупени едновременно, а не посредством абонамент.

По-рано имаше клюки, че след Office 2019 Microsoft изцяло ще премине към абонаментния модел на разпространяване на офис приложенията, само че в действителност това няма да се случи, най-малко към този момент. Все още няма информация кои приложения ще бъдат включени в идващия Office и какъв брой ще коства пакетът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР