За последното денонощие са поставени почти 25 000 ваксини, което

...
За последното денонощие са поставени почти 25 000 ваксини, което
Коментари Харесай

Близо 25 000 ваксини са поставени у нас само за денонощие

За последното денонощие са сложени съвсем 25 000 ваксини, което е самобитен връх. Така над един милион и 900 хиляди души у нас към този момент са със приключен курс на имунизация. Поставените бустерни дози са съвсем 301-на хиляди.

Премиерът Кирил Петков разгласи, че от началото на програмата за стимулиране на имунизацията измежду най-уязвимите групи, която започва към Коледа - 130 хиляди души към този момент са се ваксинирали.

" Нашите цели са да спасим оптимално доста животи в идващите месеци, да сме сигурни, че вършим всичко допустимо да не затворим стопанската система, вършим всичко допустимо децата ни да отиват на учебно заведение и да не си стоят у дома. Но това, с цел да се случва, имунизационната стратегия би трябвало да работи. И поздравът ми е към министъра на опазването на здравето, тъй като единствено за вчерашния ден към този момент имаме 24 747 имунизирани, за един ден, което от началото на новата стратегия имаме над 130 000 имунизирани. Нашата начална цел беше в допълнение 300 000 ", сподели министър председателят Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР