За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще

За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще ...

Време е за музикален карнавал.За поредна година сезонът на пищните маскаради из Европа ще бъде отбелязан в България с музикален детски карнавал. Организатор и този път е "Модо България" - фондацията, която стои зад поредицата "Концерти на възглавници", посветена на популяризирането на класическата музика сред децата.

Програмата този път включва музикалната приказка "Петя и вълкът" от Сергей Прокофиев и сюитата "Карнавал на животните" от Камий Сен-Санс в изпълнение на дървения духов квинтет Windy - Петьо Колев (флейта), Асен Цветанов (обой), Михаил Михайлов (валдхорна), Явор Добрев (кларинет) и Таня Стайкова (фагот).

Малките почитатели на класическата музика и техните по-възрастни придружители са поканени да облекат най-оригиналните си карнавални костюми и да се подготвят за танци.
Освен традиционните награди за най-послушен родител и най-добър диригент сред децата този път ще бъде връчено и отличие за най-оригинален костюм. Както обикновено, след изпълнението зрителите ще могат да разгледат инструментите и да се запознаят с музикантите.
Концертите са на 18 февруари 2018 г. от 11 ч., от 14 ч. и от 17 ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната ул. "Кракра" №11.

Час преди всеки от тях има безплатна музикална работилница, в която децата могат да направят своя карнавална маска за спомен от концерта.Билети могат да се купят онлайн на www.pillows.bg или на място, ако са останали свободни места.

Безплатни билети от "Детски Дневник"

"Детски Дневник" отново ще предостави на читателите си възможността да спечелят ваучери, осигуряващи безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) за концертите.

Отговорете вярно на въпроса и може да сте сред късметлиите, на които жребият ще отреди три семейни билета (всеки за до двама родители и техните деца).

Анкета > Кой музикален инструмент представя птичката в произведенията "Карнавал на животните" и "Петя и вълкът"? Гласуване
/ Резултати

За да участвате в надпреварата, трябва да сте регистриран потребител в id.capital.bg.

Обърнете внимание, че сайтът на "Дневник" позволява да гласуват и читатели без регистрация в мрежата id.capital.bg, но жребият след това ще бъде изтеглен само между онези, които са гласували през потребителски профил.

Анкетата ще бъде активна до 12.00 ч. на 16 февруари, а печелившите ще бъда обявени същия ден.

В играта не могат да участват работещи за "Икономедиа" и техните семейства.

Всичко, което трябва да знаете за:Концерти на възглавници (165)

Източник: dnevnik.bg