За поредна година от асоциация Докосни дъгата решиха да отбележат

...
За поредна година от асоциация Докосни дъгата решиха да отбележат
Коментари Харесай

Популярни личности и спортисти станаха посланици на инициативата Бъди приятел с диабета!

За поредна година от асоциация " Докосни дъгата " взеха решение да отбележат по специфичен метод 14 ноември - Световен ден за битка с диабета. Популярни персони и спортисти поддържаха самодейността на децата и младежите от асоциацията, включвайки се с послания във видеоклип, ориентиран към всички дребни и огромни, които страдат от хроничното заболяване. Мисията на видеото е да вдъхне кураж на хората с диабет и да ги насърчи да водят пълностоен живот.

В ролята на посланици на самодейността " Бъди другар с диабета! " - 2020, с изключение на децата и младежите на асоциация " Докосни дъгата ", са тв и радио водещият Ники Кънчев, " златното момиче " Ренета Камеброва, олимпийският първенец по бокс Петър Лесов и международните боксови първенци Детелин Далаклиев и Станимира Петрова, младежките футболни национали Мартин Минчев, Илиан Илиев, Тонислав Йорданов и Митко Митков, международният първенец по самбо Божидар Темелков, интернационалният занаятчия по шахмат Цвета Галунова, капитанът на Левски Лукойл Асен Великов, актрисата Василена Винченцо, певицата Валентина Александрова, публицистите Магдалена Гигова, Ангел Домусчиев, Пламен Славов и Георги Стоянов, ръководителят на " Докосни дъгата " доктор Денислава Ангелова и зам-председателят на асоциацията Александра Римпопова.

Тази година асоциация " Докосни дъгата " отбелязва 5 години от своето основаване. През цялото това време организацията съумя да осъществя десетки начинания и акции, посредством които сплоти и поведе стотици деца, младежи, спортисти и публични персони към сътворяването на един по-добър и обективен свят. Дейностите и задачите на асоциацията от самото й основаване са ориентирани към младите българи - да се усъвършенства качеството им на живот, да се обезпечат средства и благоприятни условия за пълностоен живот на хронично болните деца, да се разпострани спорта измежду малчуганите и младежите, с цел да се понижи експанзията измежду тях, и не на последно място, да се възпита у тях дух на национална еднаквост и родолюбие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР