За поредна година Испанската гимназия в София Мигел се Сервантес

...
За поредна година Испанската гимназия в София Мигел се Сервантес
Коментари Харесай

Испанската гимназия отново е най-желана от седмокласниците, Математическата - с най-висок бал

За поредна година Испанската гимназия в София " Мигел се Сервантес " е най-желана от седмокласниците, сочат резултатите след първо класиране в столицата. Общо 2101 възпитаници са кандидатствали за 26 места в паралелката с испански и британски език.
Отново с най-голям бал се класират седмокласниците в Софийската математическа гимназия " Паисйи Хилендарски ". Там са признати възпитаници със 479.5 от общо 500 точки. Паралелката с най-голям най-малък бал в София - 490.5 точки, е в СМГ - математически профил и проучване на немски език.
Тази година кандидат-гимназистът с най-голям бал - оптималните 500 точки, е признат в Първа британска езикова гимназия в паралелка с британски и испански език. Резултатите от първо класиране за гимназиите в столицата бяха показани от шефа на районното ръководство на образованието в града Ваня Кастрева.
В първата десетка тази година са същите учебни заведения като предходната, без са има разбърквания в реда им. Балът обаче е малко по-висок.
Резултатите от първия стадий на класирането за професионални и профилирани учебни заведения с банкет след 7 клас към този момент са налични онлайн.
С входящ номер и код за достъп учениците могат да ревизират резултатите. Срокът за записване е 16 юли, в случай че възпитаник желае да взе участие на второ класиране, би трябвало да подаде заявление в учебното заведение, в което е класиран на първо класиране.
Второто класиране ще бъде оповестено до 18 юли.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР