За поредна година хиляди се включиха във възпоменателния митинг за

...
За поредна година хиляди се включиха във възпоменателния митинг за
Коментари Харесай

Край гроба на бебето Тюркян ДПС отбеляза 38 г. от „Възродителния процес“

За поредна година хиляди се включиха във възпоменателния протест за жертвите на така наречен Възродителен развой в хасковското село Могиляне. Събитието означи 38 години от митингите, избухнали против насилствената промяна на имената на българските турци.

Традиционно в поклонението с венци, цветя и молебствия се включи управлението на Движение за права и свободи отпред с ръководителя Мустафа Карадайъ, както и локални водачи на придвижването, представители на изселническите организации в Турция и депутати от турския Меджлис. Службата бе ръководена от основния мюфтия Мустафа Хаджи.
 Turkan 2 Традиционно в края на декември управленията на Движение за права и свободи вземат участие в серията празнувания на годишнините от митингите против " Възродителния развой " в Хасковско и Кърджалийско. Снимка: Пресцентър Движение за права и свободи
Честването в Могиляне постоянно се организира на 26 декември и се приема като самобитна кулминационна точка на серията годишни възпоменателни събития, с които Движение за права и свободи уважава починалите по време на Възродителния развой. Най-малката жертва на тези събития е 17-месечното бебе Тюркян. Чешмата, издигната в памет на жертвите, носи нейното име. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР