За поредна година фестивалът за съвременен танц - One Dance

...
За поредна година фестивалът за съвременен танц - One Dance
Коментари Харесай

Хореографи от Азия превземат Пловдив

За поредна година фестивалът за актуален танц - One Dance Week, дава изява на хореографи от Азия, които ще завладяват Дом на културата "Борис Христов " в Пловдив от 21 септември до 14 октомври.
Японецът Кенджи Шинохе насочва вниманието към емотиконите и обезсмислянето на възприятията със соловия театър [K(-A-)O] на 22 септември от 19,30 ч. В рамките на същата вечер хореографът ще показа втори солов театър - [love].
Азиатските миниатюри не престават на 7 октомври от 19,30 ч. с два корейски спектакъла. Мистичният танц Salp`uri ще гони зли духове и ще скапва проклятия от сцената. Миниатюрата "Демони " на хореографа Джин А Ким и образния актьор Джу-Бин Ким впечатлява с невероятни костюми и източна хармония на придвижванията, превъплътени в актуален танц. Същата вечер публиката в Пловдив ще се срещне с един от най-техничните и известни корейски хореографи Ин Со Лий, който ще търси път към себе си в авторския си моноспектакъл "Първа среща ", към този момент представян в Южна Корея, Китай, Унгария, Румъния, а тази година спечелил и огромната премия на A Tanc Fesztivalja във Веспрем, Унгария.
Билети за спектаклите на цени от 10 лева се продават онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay. Местата са лимитирани.

http://bit.ly/YoungKorea и http://bit.ly/ODWJapan
https://www.facebook.com/events/187851582078132/
https://www.facebook.com/events/264908197637313/
www.onedanceweek.com

ONE DANCE WEEK се провежда от Фондация "ЕДНО за просвета и изкуства " и е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР