За пореден път през последните години способността на Челси да

...
За пореден път през последните години способността на Челси да
Коментари Харесай

Финансов трус в Челси - сините обявиха големи загуби

За следващ път през последните години способността на Челси да балансира сред разпоредбите за облага и резистентност при финансовите каузи са сложени под съществени подозрения. Това стана ясно, откакто лондонският клуб анонсира загуби преди налозите от 90,1 милиона паунда през годината до 30-и юни 2023-а.

До този миг през сезона Висшата лига към този момент наказа един път Евертън с лишаване на 10 точки от актива на „ карамелите “ поради такива нарушавания, след което понижи наказването на ливърпулския отбор до минус 6 точки. Под доста сериозен мониторинг е и Нотингам Форест, като клубът към момента не знае за решението на Висшата лига и евентуално наказване, като то би трябвало да бъде обявено най-късно доникъде на април.

Именно поради това се счита, че Челси може да бъде идващият клуб, който да бъде упрекнат, откакто отборът от Западен Лондон регистрира съществени загуби през 2023-а година. Цифрите обаче са по-малки по отношение на предишния доклад, който сподели годишна загуба на стойност 121,4 милиона английски лири. Правилата в Премиър лийг обаче разрешават на британските клубове да вършат загуби от 105 милиона лири за интервал от три години.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР