За пореден път полицията апелира към гражданите да бъдат бдителни,

...
За пореден път полицията апелира към гражданите да бъдат бдителни,
Коментари Харесай

Телефонни измамници взеха 3500 от възрастна жена

За следващ път полицията моли към жителите да бъдат бдителни, с цел да не попадат в сходни схеми.

83-годишна русенка е следващата жертва на активизиралите се още веднъж телефонни измамници, оповестяват от полицията в Русе.

Жената се разделила със сумата от 3500 лв. и златни предмети, които оставила до входната врата на къщата си, откакто е била подведена от нарушителите по схемата за „ подпомагане на полицията при залавяне на телефонни измамници “.

На домашния си телефон старата жена получила позвъняване от двама мъже, поредно няколко пъти, като единият й се показал за „ чиновник на полицията “, който обяснил, че са арестувани телефонни измамници и в тях намерили записан нейния телефонен номер и евентуално щели да я потърсят, а другият проиграл сюжета с потърпевш родственик и нужда от пари за интервенция. Накрая този в ролята на измамника почнал да я заплашва, а другият „ мнимият служител на реда “ я инструктирал да сложи парите и златото в чанта и да ги остави до вратата, след което да се прибере, тъй като можело да стане рисково при залавянето на причинителите. По случая е формирано досъдебно произвеждане и казусът се проверява, предава tvn.bg.

Хората, които имат възрастни близки, непрестанно да им припомнят по какъв начин инцидентно може да станат жертви, както и главните правила, които би трябвало да съблюдават, в случай че попаднат в сходна обстановка, припомнят от полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР