За пореден път Морската столица провежда фестивала за детско творчество

...
За пореден път Морската столица провежда фестивала за детско творчество
Коментари Харесай

Фестивалът Арлекин за малки творци и таланти се открива днес във Варна

За следващ път Морската столица организира фестивала за детско творчество " Арлекин ". 

Откриването стартира на 22-ри юни в 18.00 с шествие от хотел " Черно море " до сцена " Раковина ", където с концерт и публична церевмония ще бъде сложено началото на " маратона за гении ".  
В програмата, проведена от Център за изкуства ПИ АРт, ще вземат присъединяване Вокална група " Angel voices ", ученици на Кремена Матева, балет " Звездна дъга ", Явор Добрев и други.

Фестивалът “АРЛЕКИН ” се организира под мотото “Светът в моите очи ” и има за цел да подтиква детската и младежка фикция и творчество за основаване на истински филми, телевизионни излъчвания и репортажи: музикално предаване, рекламни клипове, детска новела и сериал, спортно предаване, новинарска емисия и всички останали формати, към които децата демонстрират интерес, също по този начин  Интернет медии и радиопредавания, включващи всички жанрове.

„ Арлекин “ 2022 продължава до 25 юни 2022 в град Варна.

Фестивалът съдържа майсторски класове и уъркшопи с лектори от целия свят, както и конкурсна стратегия.
Всеки един артикул, позволен за присъединяване във фестивала, се показва в границите на фестивалните дни пред жури и аудитория. След неговата проява, авторът/авторите дават отговор на сложени въпроси от фенове и жури в залата.

Наградите в Международния фестивал за младежко медийно изкуство “Арлекин “ са: авторска статуетка “Арлекин, грамота и награди от спонсори за спечелилите във всяка категория, за най-хубав игрален филм премия от 1 000 лева, специфични награди на името на учен Хачо Бояджиев, специфична премия за журналиста Петя Петрова за екология, за дебют на фестивала – дефинира се за присъединяване за първи път във фестивала, без значение в коя категория се вземат участие (без песенния конкурс).
Голямата премия ГРАНД ПРИ - 1000ЛВ.Награда " Арлекин " за първо място във всяка възрастова група. Грамоти.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР